Angelo's Smoked Chicken Thighs Recipe

Angelos rökt Kycklinglår Recept



Följande är min version av Angelos rökt kycklinglår. Ålsås är svår att hitta och det blir dyrt om du måste beställa den online. Du kan lämna det ur receptet eller ersätta det med ostronsås. Det kommer fortfarande att smaka bra, men annorlunda. Jag använde ålsås och det gör en stor skillnad. Jag tror att jag kan göra en ersättning för ålsås genom att använda mirin, rökt fisk (vilket är lättare för mig att få än ål), sojasås och en sötningsmedel. Men se till att köpa kinesisk sojasås, eftersom det finns en skillnad mellan det och de japanska sorterna.

Jag är inte säker på om att placera låren ner ger bättre resultat. Jag försökte både hud och hud upp och kunde inte upptäcka någon skillnad.

Ingredients

Marinad:

1 Pt äppeljuice

1 12 oz öl (använd en bra öl)

2 msk koshersalt

¼ kopp mörkt farinsocker

¼ kopp kinesisk sojasås

¼ kopp teriyakisås

¼ kopp ålsås (valfritt)

1 msk Worcestershiresås

Färsk ingefära - grovt hackad (3 tums bit ungefär en fjärdedels diameter)

4 vitlöksklyftor - krossade

6 pund kycklinglår

Preparation

Kombinera alla ingredienser i en icke-frätande behållare, förutom kyckling.

Kyl i 1 till 2 timmar så att smakerna blandas. Ta under tiden bort eventuellt överflödigt fett från kycklinglåren och skölj väl.

Torka av och lägg låren i en icke-frätande skål eller plastpåse. Häll marinaden över låren, kyl och koka i 7 - 8 timmar.

Ta bort låren från marinaden och borsta bort eventuella bitar av ingefära eller vitlök.

Placera låren på oljade omvända galler med skinnsidan nedåt och låt lufttorka i kylen tills låren känns klibbiga att röra vid (cirka 8 timmar eller över natten).

Låt låren stelna i rumstemperatur i en timme innan du röker.

Under denna tid kan du pudra dem med din favorit rub, eller bara svartpeppar. Rök vid 220ºF tills kötttemperaturen är 165 graderºF, använd 5 - 6 äpple- eller lönnbisquetter i 3-4 timmar.


Baskisk i BBQ/teriyakisås om du vill!