Rökt Prosciutto brie Ostdopprecept
Skäm bort dig med den oemotståndliga kombinationen av krämig brieost insvept i smakfull prosciutto, glaserad med persika jalapeno och strö med honung mördare bin torr gnugga. Rök det till perfektion i Bradley -rökaren och servera tillsammans med ett sortiment av chips, kex och bröd för en riktigt härlig kulinarisk upplevelse. Valfritt: Fyll på det med kanderade jalapeno -skivor för en extra smak.
Ingredients
1 (14) oz brieosthjul
2 förpackningar prosciutto skivor
Peach jalapeno Rib Glaze (Kos'Mos BBQ)
Honey Killer Bee Dry Rub (Kos'Mos BBQ)
Kanderade jalapenoskivor (valfria sjättedagssnacks)
Använd utrustning:
P10 Bradley Smoker
Bradley Smoker hopfällbart bord
Bradley Smoker non-stick silikonmattor
Bradley Smoker verktyg
Thermoworks Timestick Trio
Thermoworks Thermapen One
Bradley Smoker Inställning:
Tillagningstid: 45 minuter
Temperatur: 300ºF
Trä: öl
Röktid: 45 minuter
Preparation
Ställ in Bradley Smoker på inställningarna ovan.
Packa upp Brieosten och ställ åt sidan. Använd prosciuttoskivorna för att täcka hela hjulet och se till att det inte finns några öppna fläckar som exponerar osten.
Använd persikojalapenoglasyren och häll på utsidan av prosciutton. Använd en borste för att belägga hela hjulet i denna glasyr.
Ta torr rub och sprid över hela glasyren så att ingen glasyr lämnas utan täckning.
Placera i Bradley Smoker för att röka i 45 minuter vid 300°CºF (148.9°C).
Ta bort från rökaren och lägg på en skärbräda. Tips: Oavsett vilken plats du väljer att skära upp denna ost, kom ihåg att det kommer att sippra ost överallt.
Om du vill garnera toppen av denna ost med kanderade Jalapeno-skivor kommer du inte att ångra det!
Servera med olika sorters chips, kex och bröd. Njut av!
Recept av: Bryan Edwards – Moodie Foodie Tulsa
Öl
Trä
Ölbisquetter för humleinfunderad rökt mat. Perfekt till nötkött, kyckling, revben eller korv.
Shop Now