Rökt Ost pizza Recept
Här lär du dig hur du gör pizzadegen och hur du lägger till dina favorit toppings. För att röka ost, använd en kall rökare -bilaga eller besök vår Cold Smoke Cheese Blog för mer information.
Ingredients
1¼ tsk aktiv torrjäst
½ kopp lite varmt vatten
1½ tsk socker
1 msk olivolja – plus lite extra
½ tsk kosher salt
1½ koppar allroundmjöl - plus lite extra
½ kopp tomatsås
1-2 koppar av vilken pizza du gillar (pepperoni, lök, bacon, paprika, svamp, etc...)
1 dl riven rökt ost
För att röka din egen ost, rök helt enkelt din valfria hårdost (Cheddar, Gouda, Edam, Havarti, etc...) i 1-2 timmar med ditt kallrökartillbehör med milda bisquetter som al, lönn eller pekannöt.
Preparation
Lös upp socker och salt i varmt vatten.
Strö jäst över toppen.
Låt stå tills det skummar, ca 5 minuter.
Tillsätt olja i blandningen.
Rör ihop degen medan du sakta tillsätter mjölet och blanda tills en degboll bildas.
För över degen på en ren, mjölad yta och knåda för hand tills en slät boll samlas.
Lägg över degen i en oljad skål och pensla med olja. Täck skålen med en ren kökshandduk och ställ åt sidan på en varm plats till dubbel storlek. Det tar ungefär en timme.
Knåda degen försiktigt och kavla ut till en 12-tums runda.
Toppa med tomatsås, toppings och din rökost.
Pensla skorpan på pizzan med olivolja och grädda vid 450°F i 12 till 15 minuter, tills skorpan är gyllenbrun.
Al
trä
Al används ofta till rökt lax på grund av dess mildare smak. Men tack vare sin lätta, söta och myskiga smak är den en len röksmak perfekt för nästan alla rätter.
Shop Now