Rökt Gouda & Sage Risotto
För att förbereda detta rökt Gouda och Sage Risotto -recept börjar du med att röka osten. Rök Gouda i 1-2 timmar, beroende på graden av rökning du går för (rök mer än du behöver för det här receptet, vill du knapra på det medan du lagar mat!)
Ingredients
100 g Gouda
200 g Arborio ris
½ medelstor lök, hackad
4 vitlöksklyftor, hackade
1 msk olivolja
2 msk smör
175 ml torrt vitt vin
500 ml-750 ml grönsaksfond
6-10 salviablad, hackade
Salt peppar
Preparation
Installera kallrökaradaptern och se till att skåpets temperatur förblir under 100°F
Rök Gouda i 1-2 timmar, beroende på graden av rökighet du är ute efter (röka mer än du behöver för detta recept, du vill knapra på det medan du lagar mat!)
Hetta upp grönsaksbuljongen i en liten kastrull och håll den varm
Värm olivolja i en grund och bred panna/gryta
Tillsätt lök och vitlök och fräs på medelhög värme tills det är genomskinligt, under konstant omrörning (från och med denna punkt bör du röra hela tiden)
Tillsätt ris i pannan tills riset också blir något genomskinligt i utseende
Häll i vin och låt avdunsta
Sänk värmen och tillsätt slev buljong tills riset är färdigkokt, mört och krämigt
Avsluta risotton med att röra i smör och riven rökt Gouda
Rör ner salviabladen och smaka av med salt & peppar
Recept av: Lena Clayton
Hunters
Blandning
Infunderad rosmarin, timjan och svartpeppar med vår bisquette av lönnträ med viltkött, fågel, fisk, lamm, nötkött och grönsaker.
Shop Now