Smoked Gouda & Sage Risotto

Rökt Gouda & Sage Risotto



För att förbereda detta rökt Gouda och Sage Risotto -recept börjar du med att röka osten. Rök Gouda i 1-2 timmar, beroende på graden av rökning du går för (rök mer än du behöver för det här receptet, vill du knapra på det medan du lagar mat!)

Ingredients

100 g Gouda

200 g Arborio ris

½ medelstor lök, hackad

4 vitlöksklyftor, hackade

1 msk olivolja

2 msk smör

175 ml torrt vitt vin

500 ml-750 ml grönsaksfond

6-10 salviablad, hackade

Salt peppar

Preparation

Installera kallrökaradaptern och se till att skåpets temperatur förblir under 100°F

Rök Gouda i 1-2 timmar, beroende på graden av rökighet du är ute efter (röka mer än du behöver för detta recept, du vill knapra på det medan du lagar mat!)

Hetta upp grönsaksbuljongen i en liten kastrull och håll den varm

Värm olivolja i en grund och bred panna/gryta

Tillsätt lök och vitlök och fräs på medelhög värme tills det är genomskinligt, under konstant omrörning (från och med denna punkt bör du röra hela tiden)

Tillsätt ris i pannan tills riset också blir något genomskinligt i utseende

Häll i vin och låt avdunsta

Sänk värmen och tillsätt slev buljong tills riset är färdigkokt, mört och krämigt

Avsluta risotton med att röra i smör och riven rökt Gouda

Rör ner salviabladen och smaka av med salt & peppar

Recept av: Lena Clayton

Hunters
 Blandning

Hunters Blend Bisquettes för Bradley Smoker

Infunderad rosmarin, timjan och svartpeppar med vår bisquette av lönnträ med viltkött, fågel, fisk, lamm, nötkött och grönsaker.

Shop Now