Smoked Cheddar Cheese Recipe

Rökt cheddarost



Servera som förrätt till ditt favoritvin, efter middagen med portvin, eller med äppelpaj och glass till efterrätt.

Och om du föredrar en mildare röksmak, prova bisquetter med körsbärssmak.

Ingredients

Tegel av cheddarost, företräde ges till gammal eller gammal cheddarost.

Du kan dock ersätta Gouda eller Fontina ost för en förändring av smak och konsistens.

Preparation

Placera ost på galler och ladda i Bradley Smoker.

Rökningsmetod:

Använd en mild röksmak som bisquetter med äppelsmak.

Öppna spjället på vid gavel och använd endast rökgeneratorn, se till att temperaturen inte går över 40°C (100°F) annars kommer osten att smälta.

Öppna dörren till Bradley Smoker för att få ner temperaturen igen.

Rök i cirka 40 till 60 minuter.

Äpple
 Trä

Äppelbisquetter för Bradley Smokers

En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.

Shop Now