Smoked Cheddar and Ham Grilled Cheese Sandwich

Rökt cheddar och skinka grillad ostsmörgås



Rökt ost i sig är en populär bit, men inte många vet hur man kombinerar den i en maträtt så att den lägger till lite extra till något så enkelt som en grillad smörgås. Testa vårt rökt cheddar och skinka grillad smörgåsrecept, så hittar du dig själv att röka upp lite cheddar varje helg!

Ingredients

2 pund cheddarost

2 skivor rågbröd

4 skivor skinka

1/3 kopp riven rökt cheddarost

2 msk smör, mjukat

1 msk dijonsenap

Preparation

Rökt Cheddar:

Skär osten så att bitarna är ca 2" x 2" x 1"

Om möjligt, anslut kallröksadaptern till Bradley Smoker.

Ställ in rökaren så att temperaturen håller sig under 90 F, med Bradley äpple eller Bradley körsbärsträ bisquetter.

Lägg osten på en magisk matta som vilar på ett rökställ. Håll osten cirka 1 tum från varandra.

Rök osten i 1 1/2 – 2 1/2 timme. Ju längre osten ryker, desto djupare röksmak kommer cheddarosten att ha.

Efter rökning, lägg osten i ziptop-påsar eller slå in i plastfolie. Ställ i kylen i ca 2 veckor innan du äter.

Rökt grillad smörgås:

Bred ut smör på ena sidan av varje rågbrödsskiva och bred dijonsenap på andra sidan.

Gör smörgåsen med skinkan och osten i brödskivorna med smöret utåt.

Grilla smörgåsen på en stekpanna eller stekpanna tills den är gyllenbrun och osten sipprar ut.

Servera varm.

Av Steve Cylka

Äpple
 Trä

Äppelbisquetter för Bradley Smokers

En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.

Shop Now