Rökt Citruspistascher Recept
Det här är mina favoritpistascher. Använd vilken variation av pistasch du kan hitta. Ju bättre betyg och storlek, desto bättre. Försök att bli osaltad och oöverträffad. Torra rostade är bäst.
Ingredients
Pistagenötter
Limejuice
Färskt krossat havssalt - grovt
Typ av trä:
Lönn
Preparation
Röktid:
2 timmar vid 150 till 200ºF
Närma sig:
Ladda en papperstallrik av pistagenötterna, tillräckligt för att du kan mixa för hand.
Ringla sedan en riklig mängd limejuice över nötterna på tallriken och handmixa för att täcka alla nötter.
Ladda en annan papperstallrik med det färska grova havssaltet.
Använd händerna och flytta nötterna från juiceplattan till saltplatsen och blanda med händerna.
När du är nöjd med saltfördelningen, flytta muttrarna till ett Jerky Rack (Jerky Racks fungerar bäst på grund av den mindre gallerstorleken) om inte, använd en skärm på de vanliga gallren för att minska utfallet.
Lägg sedan nötterna i rökaren och börja röka och öka temperaturen (prova detta med en ouppvärmd rökare först, öka till temp så att du inte överrostar nötterna) till din måltemperatur.
Låt dem sitta i 2 dagar och njut sedan.
BTW, det här fungerar utmärkt med mandel också.
Johnny @ Marylnd (DelMarVa för att vara exakt)
Lönn
Trä
Med en milt rökig, söt och subtil smak är Maple Bisquettes perfekta för att röka kalkoner och förhöja smaken hos fågel och fågelvilt.
Shop Now