Recept på rökt mandel
Rökt mandlar är ett beroendeframkallande snacks. En stor hit på fester, de är också ett välkommet tillskott som vandringssnacks. Andra nötter, som cashewnötter, jordnötter, hasselnötter eller pekannötter kan också rökas, men se till att röra nötter när du röker för att garantera en jämn rökt produkt. För sockerkryddade rökta nötter vispa en äggvita med en tsk vatten tills den skummar. Ta bort nötter från rökaren efter 2 timmar och släng i äggvitan, häll sedan i 250 ml (1 c) socker och 15 ml (1 msk) pumpapajkrydda. Fortsätt rökprocessen den sista timmen. Använd Hickory eller mesquite trä för bättre resultat.
Ingredients
1 kg (2 lb) hela mandlar
500 ml (2 c) koshersalt
1 till 1½ l (4 till 5 c) varmt vatten
Preparation
Blanda salt med varmt vatten i en stor skål tills det löst sig.
Tillsätt mandel och blöt i 24 timmar.
Häll av mandeln och låt lufttorka.
Rökningsmetod:
Lägg ett lager ostduk på rökställ.
Fördela mandeln jämnt på ostduken.
Placera ställ i Bradley Smoker.
Placera ett tomt ställ fodrat med ostduk i översta ställningen.
Använd bisketter med Hickory-smak och rök/rostad mandel vid cirka 90°C (200°F) i cirka 3 timmar.
Rör om nötterna var tionde minut för att säkerställa jämn exponering.
Vid 1-½ timmar alternativa ställpositioner för att tillåta jämn rökning.
Kyl och förvara i lufttäta behållare.
Hickory
Trä
Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.
Shop Now