Smoked Candied Almond Recipe

Rökt Mandel ReceptFör att förbereda detta rökt kanderade mandelrecept har jag använt kanel, men du kan använda alla kryddor du gillar. Under de senaste paren har jag använt nedanstående recept. Jag tror att det ursprungliga receptet kom från allvarliga äter. Jag gjorde också dessa sista jul och använde cashewnötter. Människor kunde inte få tillräckligt med dem.

När det gäller saltlösning är jag bara saltlösning. De andra nötterna verkar ha tillräckligt med oljor för att hindra dem från att torka ut.

Ingredients

½ Kopp mörkt farinsocker

2 tsk kosher salt

1 tsk rökt paprika (vanlig paprika eller ungersk paprika, om du använder rökt mandel)

½ Tsk cayennepeppar

½ Tsk Old Bay krydda

½ Tsk nymalen svartpeppar

1 stor äggvita

4 koppar rå mandel med skal (ca 1¼ pund)

Preparation

Värm ugnen till 300°F, placera gallret i mitten och smörj en kantad bakplåt med olja eller nonstick-spray. I en medelstor skål, rör ihop socker, salt, paprika, cayennepeppar, Old Bay och svartpeppar.

Vispa äggvitan lätt i en stor skål tills det blir lite skum. Rör i kryddat socker tills en slät smet bildas (den börjar se torr ut men lossnar när du rör om).

Vänd ner mandeln tills den är jämnt täckt. Bred ut glaserade mandlar i ett enda jämnt lager på den förberedda bakplåten och grädda tills nötterna är lätt rostade, cirka 25 minuter. Nötterna kommer fortfarande att vara klibbiga, men stelnar när de svalnar.

Låt svalna, rör om nötterna med några minuters mellanrum för att förhindra att de fastnar – men börja inte röra för tidigt. När svalnat, bryt upp eventuella kvarvarande klumpar och servera. Nötter kan förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 1 vecka.

När det gäller saltlake så tar jag bara mandel, de andra nötterna verkar ha tillräckligt med oljor för att de inte ska torka ut.