Cheddar cheese on a smoker rack

Rökt Cheddarost Recept



Använd detta rökt ostrecept för cheddarost, eller ersätta andra hårda ostar, som Gouda, Edam eller Havarti. Den färdiga rökt osten är läcker på hamburgare, smörgåsar, soppor, pasta och pizza.

Ingredients

2 kg cheddarost

5-8 Bradley Smoker Bisquettes

Preparation

Skär osten så att bitarna är cirka 2 tum x 2 tum x 1 tum.

Om möjligt, anslut kallröksadaptern till Bradley Smoker.

Ställ in rökaren så att temperaturen håller sig under 90°F med Bradley Smoker Apple eller Cherry Bisquettes. Om temperaturen blir högre än så, öppna dörren för att frigöra värme från rökaren.

Lägg osten på en magisk matta som vilar på ett rökställ. Håll osten cirka 1 tum från varandra.

Rök osten i 1½-2½ timme. Ju längre osten ryker, desto djupare röksmak kommer cheddarosten att ha.

Efter rökning, lägg osten i fryspåsar eller slå in i plastfolie. Ställ in i kylen i ca 2 veckor innan du äter, låt osten mjukna och röken diffundera genom osten.

Förbi Steve Cylka

Körsbär
 Trä

Körsbärsbisquetter för Bradley Smokers

Körsbärsbisquetter ger en mild, söt och fruktig arom perfekt för rökning av fågel, fisk, skaldjur, nötkött, fläsk, lamm, sjöfåglar, grönsaker och ost.

Shop Now