Rostad och rökt Semester kastanjer Recept
Inspirerad av julsången, men utan öppen eld. Läs vidare för att upptäcka hur du stekar kastanjer med din rökare.
Ingredients
1 - 2 kg färska kastanjer utan skal
1 - 2 Bradley Flavor Bisquettes (ditt val av smak)
Preparation
Rostning:
Sätt ett "X" i skalet på kastanjerna för att förhindra att de poppar för mycket.
Inspektera alla kastanjer för att se till att inga är torkade, spruckna eller skramlande på insidan.
Skölj kastanjerna för att mjuka upp skalen så att de kan skalas vid ett senare tillfälle. Detta minskar också förkolningen på ytan och gör att kastanjerna kan ånga mer under matlagning.
Lägg ut kastanjerna på ett rökställ och förvärm grillen till 400°F.
Koka i 15 minuter och titta noga så att den inte bränns.
Vänd och flytta kastanjerna var 5:e minut så att de kokar jämnt.
Rökning:
Sätt på din rök med din favorit preferens av Bradley Flavor Bisquettes (äpple är gott).
Skala kastanjerna ur skalet och lägg på rökgallret.
Rök med ved i 10-15 minuter, beroende på hur rökigt du gillar det.
Du kan nu lägga till ditt val av krydda för ytterligare smaker.
Servera medan den fortfarande är varm eller varm och njut!
Av Kosta Kokinis
Äpple
Trä
En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.
Shop Now