alt="toasted pumpkin seeds"

Rökt Pumpafrön Recept



Höj din snacksupplevelse med dessa oemotståndliga rökt pumpafrön.

Ingredients

2 msk vegetabilisk olja

1 msk finmalet kosher- eller havssalt

¼ tsk cayennepeppar

2 tsk vitlökspulver

2 tsk chilipulver

1 tsk mald svartpeppar

Preparation

Blanda alla torra ingredienser och mal dem i en kaffekvarn eller liten matberedare.

Att mala dem så fint som möjligt hjälper till att få dem att fästa bättre vid nötterna.

Sätt upp en behållare med varmt vatten och salt för att lägga fröna i när du tar bort dem från pumpan.

Skölj och sila av allt oönskat från fröna.

Torka dem på hushållspapper, men låt dem inte sitta på hushållspapper för länge, annars fastnar de och du får papper på dina frön.

Fodra Bradley-ställen med aluminiumfolie och petade massor av små hål med en majshållare. Fördela fröna jämnt i ett lager på gallren.

Placera frön i en 65°F rökare och kallrökt dem i 2 timmar med hickoryrök.

Ta bort från rökaren och häll alla frön i en skål.

Blanda oljan och kryddorna och lägg i skålen.

Rör om tills fröna är väl täckta.

Värm ugnen till 375°F.

Bred ut frön på en plåt och rosta i 10-15 minuter, rör om flera gånger. Fortsätt att kontrollera efter önskad konsistens. Pumpakärnor kan gå från svampiga till att brännas riktigt snabbt.

Ta ut ur ugnen, smaka av och tillsätt ytterligare salt/krydda om det behövs.

Hickory
 Trä

Hickory Bisquettes för Bradley Smokers

Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.

Shop Now