Bradley Smoked Butternut Squash & Feta Cheese Salad

Bradley rökt Butternut squash & fetaost Sallad

Sandra Tate

Okej, så vi har haft den stora köttfesten, tid att bli lättare - och denna varma vintersallad av rökt butternut squash och fetaost är bara jobbet

Ingredients

tjänar 4

tärnad, rökt butternut squash (se ovan)

olivolja för stekning

150g rökt fetaost

50g vilda rucolablad

50g rostade blandade frön

2 msk lätt olivolja

2 tsk balsamvinäger

salt peppar

Preparation

1 Värm ugnen till 220°C

Kasta den tärnade, rökta squashen i tillräckligt med olivolja för att lätt belägga den och smaka av med salt och peppar. Bred ut över en bakplåt och för in i ugnen för att rosta i 20 minuter, eller tills den är nyanserad av färg och är mör när den sonderas med spetsen på en liten, vass kniv.

2 Ta ut ur ugnen och släng tärningarna i en stor skål tillsammans med den lätta olivoljan och balsamico för att dressa den. Lägg i rucolabladen och vänd kort med fingrarna. Dela mellan 4 tallrikar. Smula bitar av rökt fetaost över squashen och strö över rostade frön. Servera omedelbart med varmt, knaprigt bröd.

Rökning av squash och fetaost

Först förberedde jag en medelstor butternut squash genom att skala, halvera, ta bort frön och fibrer (genom att ösa med en sked) och sedan skära i 2 cm tärningar. Jag lämnade fetaosten i ett block men klappade den torr med kökshandduk.

Hur rökig du vill att osten och squashen ska vara är helt upp till dig, jag ville ha en lätt rökighet och gjorde detta genom att lägga allt på en bricka i Bradley Smoker och kallröka dem med körsbärsbisquetter i 40 minuter. Testa smaken genom att bryta av en liten bit ost och låt stå längre om du vill att smaken ska vara mer uttalad.

Rökt Butternut Squash & Fetasallad

Jag serverar den rökta butternutsquashen varm, och om du rostar fröna själv kan du lägga till dem på tallriken direkt från stekpannan också. De blandade fröna ger en härlig nötknäck till salladen - men du kanske också vill lägga till frasiga baconsäckar också!