The Adult PB & J Burger

De Vuxen PB & J Hamburgare



Är du en av de människor som rullar ögonen när du går till en BBQ och ser klassiker, sallad, tomat, mayo och ketchup på bordet när hamburgare grillas? Jag ber dig att prova denna hamburgare! Det omfattar din traditionella smakfulla tomatsmak men innehåller lite söt nostalgi av jordgubbar och jordnötssmör på toppen. Så växla upp det traditionella i helgen och gå ut ur lådan med denna vuxna PB & J!

Ingredients

Hamburgare ingredienser:

 Köttfärs

Sriracha

Hamburgerbullar

1 tsk rund peppar

1 tsk havssalt

1 tsk lökpulver

1 tsk vegansk kyckling mindre kryddsalt

1 tsk vitlökspulver

1 msk Worcestershiresås

Färsk sallad

Tomater

Lök

    Ingredienser för jordgubbsketchup:

     Jordgubbar 8-10

    ½ tsk rökt paprika

    ½ tsk mald jalapenopeppar

    ⅓ kopp socker

    1 tsk olivolja

    ½ kopp ketchup

    Sprits blandning:

    Tillsätt i en sprayflaska 3 msk Worcestershiresås, ⅓ kopp äppeljuice och 1 kopp kolsyrat vatten.

    Använd utrustning:

    P10 Bradley Smoke

    Karibiska Blend Bisquettes

    Non-stick mattor

    Mk4 Instant Read Termometer

    Gjutjärnspanna

    Bradley hopfällbart bord

      Bradley Smoker Inställning:

      Tillagningstid: 90 minuter

      Temperatur: 226ºF eller 107ºC under de första 60 minuterna. Därefter 260ºF eller 126ºC i 30 minuter

      Trä: Caribbean Blend

      Röktid: 60 minuter

        Preparation

        Vägbeskrivning för jordgubbsketchup:

        Skölj jordgubbarna under kallt vatten och skär bort stjälkarna.

        Skär i små bitar, lägg i en kastrull, tillsätt olivolja, sätt på medelvärme och rör om.

        Koka jordgubbarna tills de blivit lite mjuka, lägg dem i en stavmixer eller vanlig mixer. Mixa tills jordgubbarna blir till en såskonsistens.

        Häll tillbaka blandningen i en kastrull och tillsätt paprikan, jalapenopulver, socker och ketchup. Rör om i ca 60 sekunder på medelvärme och smakprov.

        Dags att kyla såsen- Placera i en kylvänlig behållare tills såsen blir tjockare.

        Hamburger vägbeskrivning:

        Biffformning - använd tinad nötfärs och lägg nötfärs i en blandningsskål. Tillsätt mald peppar, havssalt, lökpulver, vitlökspulver, kryddsalt och Worcestershiresås. Blanda och forma köttet till biffar i valfri storlek.

        Ställ in i kylen för en marinad över natten. Stänk lite Worcestershiresås ovanpå varje biff.

        Ställ in din Bradley Smoker på ovanstående inställningar.

        Placera hamburgerbiffar på Bradleys rökställ. Jag använder Bradley Smoker Nonstick-mattor för att hålla min mat från att fastna i hyllorna när jag röker.

        Rök biffarna vid 226ºF (107,8ºC) i 60 minuter och spritsa var 30:e minut.

        Efter rökning i 60 minuter, dags att höja temperaturen till 260ºF (126,7ºC).

        Rök hamburgarna tills de når en innertemperatur på 155ºF (68,3ºC), vilket är 5 grader från att tillagas enligt USDA-standarder.

        Elda nu grillen och bryn biffarna på båda sidor för att få en fin krispig konsistens på utsidan av biffarna. När innertemperaturen når 160ºF (71,1ºC) är biffarna färdiglagade och det är dags att bygga hamburgaren.

        Använd sriracha-hamburgerbullarna och lägg till följande, jordnötssmörspridning, sallad, köttfärsbiff, tomater, lök och toppa med jordgubbsketchupsåsen.

        Njut av!

        Recept av: Bryan Edwards

        Karibien
        Blandning

        Caribbean Blend Bisquettes för Bradley Smoker

        Karibisk blanda mesquite bisquettes med kryddpeppar passar väl med kyckling, nötkött, vilt, lamm, fågel och grönsaker.

        Shop Now