Smoky Beerlicious Prime Rib Burgers

Rökig Prime Rib Burgers Recept



Recept av kock Ted Reader

När det gäller hamburgare finns det inget mer tillfredsställande än tjockt och saftigt, hakan som droppar hamburgare. För dessa hamburgare fann jag att den avslappnade avslappnade matlagningen med min Bradley -rökare producerade de bästa. Hamburgare så tjocka, du behöver ett flip topphuvud för att äta dem. Så saftig, eftersom du kommer att lägga till en kub med jellied nötkött eller kalvkött demi i mitten av varje hamburgare. En hamburgare för att stoppa dina gäster i sina spår och en hamburgare som kommer att glädja en folkmassa. Ge det en bild, du blir inte besviken och har massor av servetter!

Ingredients

Rökt lök och vitlök:

2 stora söta lökar - skalade och skär i åttor

24 Stora färsk vitlöksklyftor

2 Bradley Smoker Jerky Racks

Rökt öllicious (juiced) Prime Rib-burgare:

1-2 Bradley Trådställ för rökare

3 lbs högrev av nötkött (himmelhägg gör den ultimata hamburgaren! Håll köttet iskallt)

12 klyftor rökt vitlök - hackad

1 kopp krispigt stekt lök - du hittar dessa i specialbutiker och etniska livsmedelsbutiker

1 tsk Worcestershiresås

2 tsk dijonsenap

Kosher salt och nymalen svartpeppar, efter smak

8 x 1 tsk kuber Demi glace eller reducerad nöt-/kalvfond - kyld så att den blir gelé

1 knippe färsk rosmarin

Pepparrotsgrädde:

½ kopp vispad färskost

¼ kopp gräddfil

¼ kopp majonnäs

3 tsk varm pepparrot

1 tsk färsk gräslök, hackad

Kosher salt och nymalen svartpeppar, efter smak

8 burgarebullar

4 koppar ruccola

1 Rödlök, tunt skivad

1 kopp boursinost

Preparation

Rökt lök och vitlök:

Ställ in din Bradley Smoker enligt tillverkarens instruktioner.

Ställ in temperaturen på 220°F.

Lägg löken på ett galler och vitlöksklyftorna på ett annat.

Lägg i smoker och rök lök och vitlök i 3 timmar tills löken är mör och rökig. Vitlöken blir inte mjuk men den blir rökig. Ta bort från rökaren och låt svalna.

Spara löken för garnering av dina hamburgare eller för användning i andra recept.

Spara vitlöken för att mosa och lägga till din hamburgerblandning.

Rökt öllicious (juiced) Prime Rib-burgare:

Förbered din köttkvarn enligt tillverkarens instruktioner. Om du inte har en köttkvarn, se din slaktare och be dem mala upp en bit högrev.

Finfördela högrev och de rökta vitlöksklyftorna tillsammans.

Lägg det malda revbenet och den rökta vitlöken i en stor skål. Tillsätt den knaperstekta löken, Worcestershiresåsen och dijonsenap. Smaka av med koshersalt och nymalen svartpeppar. Blanda försiktigt för att kombinera.

Dela den högrevlade burgareblandningen i 8 lika delar (cirka 6 oz vardera).

Forma varje del till enhetliga basebollar. Använd fingret och stick ett hål i mitten av varje hamburgare. Placera 1 tärning geléad demi-glace i mitten av varje burgare och forma köttet runt demi-glaceen. Forma om till en baseboll. Kyl i 1 timme så att köttet får vila och förbli kallt.

Klä botten av gallret med färska kvistar rosmarin. Placera de basebollformade hamburgarna jämnt fördelade ovanpå rosmarinen. Lägg i rökaren.

Röktid:

Ställ in din termometer på 160°F för färdigkokt. Om du maler ditt eget kött och vill tillaga det mindre, gå för det. För mig gillar jag att mina hamburgare är medelklara på cirka 145°F. Stäng dörren och rök hamburgarna i 1½ - 2 timmar tills innertemperaturen uppnåtts.

Förbered under tiden din pepparrotskräm. Blanda färskost, gräddfil och majonnäs i en skål. Tillsätt beredd varm pepparrot och hackad färsk gräslök. Smaka av med salt och nymalen peppar. Lägg över till ett litet serveringsfat och förvara kylt tills det behövs.

Ta bort hamburgare från rökaren.

Bred botten på de rostade bullarna med pepparrotsgrädde. Toppa med en hamburgare. Lägg till din favoritgarnering (jag gillar Boursin-ost med dessa hamburgare, rökt lök och ruccola) men för dina hamburgare klä dem som du vill.