Smokey Björnbär Biffrecept
Använd det här receptet för att höja din nästa biffkväll. Mjuka, saftiga biffar belagda i en rik balsamisk björnbärssås långsamt rökt till perfektion, skapar en maträtt som är både elegant och sprängande med smak.
Ingredients
Biffar:
2 filébiffar
4 msk smör
4 msk olivolja
1 tsk tryffelolja
1 knippe färsk timjan
1 bunt färsk dill
1 msk pepparkornsmedley
1 tsk havssalt
Blackberry Balsamico Sauce:
⅓ Kopp björnbärsvin
2 msk majsstärkelse
1 kopp kallt vatten (för majsstärkelse)
¾ Balsamvinäger
⅔ Kopp ketchup
¼ kopp honung
2 skivade schalottenlök
2 msk Worcestershiresås
1 msk dijonsenap
¼ Krydda salt
1 tsk salt
1 tsk peppar
1 msk socker
Använd utrustning:
P10 Bradley Smoker
Bradley Smoker hopfällbart bord
Bradley Smoker non-stick silikonmattor
Bradley rökverktyg
Thermoworks timestick trio
Thermoworks thermapen en
Bradley Smoker Inställningar:
Bisquettes: Hunter's Blend
Temperatur: 256ºF (124.4°C)
Röktimer: 60 minuter eller 1 timme
Timer: 90 minuter eller 1 ½ timme
Preparation
Biffar:
Ställ in din Bradley Smoker på inställningarna ovan.
Låt biffarna stå utanför kylen tills de har fått rumstemperatur.
Lägg biffarna i järngrytan och tillsätt 2 msk olivolja, 1 tsk tryffelolja, 1 msk pepparkornsmedley och 1 tsk havsalt.
Tillsätt färsk timjan, dill och smör runt biffarna.
Placera i Bradley Smoker tills den inre temperaturen når 145ºF (medium).
Tillsätt en klick av björnbärsbalsamicosåsen och njut!
Blackberry Balsamico Sauce:
Sjud balsamvinägern.
Tillsätt följande tillsammans med balsamvinägervinet, ketchup, honung, schalottenlök, Worcestershiresås, Dijonsenap, kryddsalt, salt, peppar och socker. Rör ihop på låg värme i ca 10 minuter.
Sila av såsen i en annan kastrull. Ta 1 kopp kallt vatten och rör ner majsstärkelsen. När detta är väl blandat sätt tillbaka din sås på medelvärme.
Rör ner ½ kopp majsstärkelse under snabb vispning för att undvika klumpar.
Vispa ihop i cirka 1 ½ minut och använd bara den återstående ½ koppen majsstärkelse om såsen är för tunn.
Nu är det dags att njuta av en smaskig sås för att få lite mer smak till din måltid.
Recept av: Bryan Edwards – Moody Foodie Tulsa
Hunters
Blandning
Infunderad rosmarin, timjan och svartpeppar med vår bisquette av lönnträ med viltkött, fågel, fisk, lamm, nötkött och grönsaker.
Shop Now