Smokey Blackberry Steaks Recipe

Smokey Björnbär Biffrecept



Använd det här receptet för att höja din nästa biffkväll. Mjuka, saftiga biffar belagda i en rik balsamisk björnbärssås långsamt rökt till perfektion, skapar en maträtt som är både elegant och sprängande med smak.

Ingredients

Biffar:

2 filébiffar

4 msk smör

4 msk olivolja

1 tsk tryffelolja

1 knippe färsk timjan

1 bunt färsk dill

1 msk pepparkornsmedley

1 tsk havssalt

Blackberry Balsamico Sauce:

⅓ Kopp björnbärsvin

2 msk majsstärkelse

1 kopp kallt vatten (för majsstärkelse)

¾ Balsamvinäger

⅔ Kopp ketchup

¼ kopp honung

2 skivade schalottenlök

2 msk Worcestershiresås

1 msk dijonsenap

¼ Krydda salt

1 tsk salt

1 tsk peppar

1 msk socker

Använd utrustning:

P10 Bradley Smoker

Bradley Smoker hopfällbart bord

Bradley Smoker non-stick silikonmattor

Bradley rökverktyg

Thermoworks timestick trio

Thermoworks thermapen en

    Bradley Smoker Inställningar:

    Bisquettes: Hunter's Blend

    Temperatur: 256ºF (124.4°C)

    Röktimer: 60 minuter eller 1 timme

    Timer: 90 minuter eller 1 ½ timme

    Preparation

    Biffar:

    Ställ in din Bradley Smoker på inställningarna ovan.

    Låt biffarna stå utanför kylen tills de har fått rumstemperatur.

    Lägg biffarna i järngrytan och tillsätt 2 msk olivolja, 1 tsk tryffelolja, 1 msk pepparkornsmedley och 1 tsk havsalt.

    Tillsätt färsk timjan, dill och smör runt biffarna.

    Placera i Bradley Smoker tills den inre temperaturen når 145ºF (medium).

    Tillsätt en klick av björnbärsbalsamicosåsen och njut!

      Blackberry Balsamico Sauce:

      Sjud balsamvinägern.

      Tillsätt följande tillsammans med balsamvinägervinet, ketchup, honung, schalottenlök, Worcestershiresås, Dijonsenap, kryddsalt, salt, peppar och socker. Rör ihop på låg värme i ca 10 minuter.

      Sila av såsen i en annan kastrull. Ta 1 kopp kallt vatten och rör ner majsstärkelsen. När detta är väl blandat sätt tillbaka din sås på medelvärme.

      Rör ner ½ kopp majsstärkelse under snabb vispning för att undvika klumpar.

      Vispa ihop i cirka 1 ½ minut och använd bara den återstående ½ koppen majsstärkelse om såsen är för tunn.

      Nu är det dags att njuta av en smaskig sås för att få lite mer smak till din måltid.

      Recept av: Bryan Edwards – Moody Foodie Tulsa

      Hunters
       Blandning

      Hunters Blend Bisquettes för Bradley Smoker

      Infunderad rosmarin, timjan och svartpeppar med vår bisquette av lönnträ med viltkött, fågel, fisk, lamm, nötkött och grönsaker.

      Shop Now