Smoked Hamburger Jerky Recipe

Rökt Hamburgare ryck ReceptHemligheten med att förbereda detta rökt hamburgare ryckiga recept ligger i marinaden. En våt marinad för GB Jerky betyder inte att lägga till för mycket vätska per pund GB.

Om du använder en ryckig kanon eller korvstoppare för att sträng ut den ryckiga, kommer för mycket vätska att göra extrudern "burp". Som ett resultat kommer remsorna att se förvrängda i form, förutom att de är riktigt röriga.

Jag går med 1/2 kopp vätska per kilo kött. För 5 kg kött skulle jag säga 2 1/2 koppar, tillsatt långsamt och nypa testat efter 1 1/2 koppar. Vad jag menar med att testa nypning är en nypa av en hunk av GB och se om det är fast och klibbigt. Om det är squishy och gooy som det finns för mycket vätska i den.

Men allt går inte förlorat om du har lagt till för mycket vätska. Placera bara GB -blandningen på ett trådhylla, placera racket på ett kakark och täck toppen av blandningen med klar wrap och placera sedan i kylen. Överskottsvätskan kommer att falla till kakan över natten. När du tar ut blandningen, låt den sitta vid rumstemperatur i ungefär en timme. Detta kommer att göra det enklare att extrudera om du använder en ryckig kanon.

Ingredients

½ kopp teriyakisås

1 msk olivolja (endast om din GB är 90% eller mer mager) Jag använder 85/15 eller mal min egen.

1 tsk finhackad vitlök (du kan använda burken)

1 tsk salt (ej joderat)

1 tsk svartpeppar

½ tsk flytande rök (valfritt)

1 tsk kur bara mindre än

1 pund GM

Preparation

Blanda allt det torra med vätskan och låt stå i 30 minuter innan du lägger till köttfärsen. Blanda väl till GM, extrudera på galler täckta med ryckiga skärmar. Yard And Pool har skärmar.

Om du planerar att röka detta, utelämna den flytande röken och tillsätt bara något mindre än 1 t botemedel #1.

Använd 3-5 valfria puckar vid 150ºF testning och roterande ställ ofta. Höj värmen till 160ºF sedan 170ºF och till 180ºF efter eget gottfinnande. Du vill att den ryckiga ska böjas inte gå sönder.

Ventilen ska vara ½ till helt öppen och inget vatten i pannan.

Nu till dehydrator sättet.

Använd ovanstående recept och torka av vid 145ºF till 155ºF tills det är böjbart.