Rökt teriyaki Nötkött Med Wasabi Mayo -recept
Dessa rökt nötköttbitar matchar perfekt bra med den smakfulla Wasabi Mayo.
Ingredients
3 pund nötstek (ryggbiff, chuck, etc)
3 msk olja
1 kopp teriyaki marinad
3 msk sojasås
1 tsk torkade chiliflakes
⅓ Kopp honung
1 tsk wasabipulver
2 tsk citronsaft
⅓ Kopp majonnäs
Preparation
Putsa nötsteken av mest fett och eventuellt membran. Skär i ½-1 tums tärningar
I en stor skål, vispa ihop olja, teriyakimarinad, sojasås, chiliflakes och honung. Häll ner det tärnade nötköttet i skålen och blanda så att nötköttet är helt täckt av marinaden. Täck skålen med plastfolie och ställ i kylen i 8 timmar. Rör om möjligt i nötköttet ett par gånger under marineringsprocessen.
Lägg nötköttet på rökställ. Om nötköttet faller igenom, använd de ryckiga ställen eller magiska mattorna.
Ställ in rökaren på 225ºF med valfria träbisquetter (mesquite, ek, hickory och pekannöt fungerar utmärkt).
Rök köttet i 2 – 3 timmar. Utsidan av nötköttet bör utveckla en glasyr, eftersom marinaden börjar karamelliseras.
Gör wasabi mayon genom att blanda ihop wasabipulvret och citronsaften. Vispa ner i majonnäsen tills den är blandad och slät.
Servera nötköttet med wasabi majonnäs.
Pekannöt
Trä
Med en söt och mild smak, vilket gör den till Hickorys mildare kusin, pecanbisquetter passar bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm, vilt och sjöfåglar.
Shop Now