Smoked Ribeye Strips and Sweet Pepper Fajitas Recipe

Rökt Randremsor och Sweet Pepper Fajitas receptPå grund av Polar Vortex nr 972 är mitt garage bara tillräckligt kallt för att det gamla kylskåpet inte fungerar riktigt, särskilt frysfacket. Därför har jag hållit ett nära öga på den lilla maten jag hade där och försökte använda den innan den tinade för tredje gången. Och detta tar mig till dessa lilla rökt ribeye -remsor och Sweet Pepper Fajitas recept jag samlade den andra natten.

Ingredients

För röken:

Två pund tunt skivad ribeye

En stav smör

Kummin - 2 tsk

Chilipulver - 2 tsk

Havssalt - 1 tsk

En gallonstor Ziploc fryspåse i plast

Mini söt paprika - 4 koppar

För spis och kök:

Basmatiris eller jasminris – 2 koppar okokt

Havssalt - en tsk

Kummin - en tsk

Chilipulver - en tsk

¼ kopp lätt olivolja

Två generösa msk pressad vitlök

Smör – ¾ sticka

Preparation

Arbeta med ett kilo kött åt gången, separera skivorna, precis som du skulle göra ett kilo bacon och lägg dem i en Ziploc-påse.

Smält hälften av smöret och häll i påsen tillsammans med hälften av kryddorna.

Massera in påsen så att köttet blir jämnt belagt med allt, sprid ut det på hälften av din rökares ryckiga galler.

Upprepa för det andra pundet och fördela det behandlade köttet på den andra halvan av gallret.

Ja, du kan organisera dessa prydligt i rader med platta remsor, men du kommer förmodligen att behöva två ställ för det. Följaktligen kommer din röktid att minska.

Mitt sätt: Jag använder ett ställ och min ganska osnygga metod tillåter lite mer röktid. Köttet är fortfarande jämnrökt, men det har fått mer karaktär, om man så vill, allt rörigt ihop så här.

Se bara till att ditt lager av kött är jämnt fördelat och ordnat så att allt kött får lite rök. Du vill inte ha en boll av kött täckt upp som aldrig kommer att få en träff av röken.

Paprika räddade från olyckan:

För paprikan, ja, de var ytterligare en offer för det stora kylskåpsdebaclet. Det gjorde att påsen jag hade i garagekylen hade pendlat mellan lagom kallt och att frysa lite för ofta.

De flesta var fortfarande fräscha och användbara, men mycket längre och den majoriteten skulle gå sina frostbitna bröders väg. Jag gjorde inget med dem än att hugga av stamhuvudena.

Efter det fördelade jag dem jämnt över den ventilerade bottenplattan på en kycklingkokare med ölburk från William-Sonoma. Den är ungefär lika stor som en medium sautépanna och med små, rulliga saker som dessa minipeppar. Det gör det problemfritt att få in och ur rökaren.

Rare eller medium-well, smaken var utmärkt!

Kött och paprika gick in i rökaren med mesquite. Jag ställde in den på 235, men 20-gradersdagen höll den på ungefär 225. Jag släckte ut lite mer rök vid timmen, köttet kom väldigt fint.

Jag lät rökaren gå i två timmar, men jag borde ha dragit köttet på 90 minuter. Lite överdrivet för mig.

Om du föredrar ditt kött medium till medium-well, skulle du ha varit ganska nöjd. Jag föredrar min mer sällsynta, men jag svettades inte något av detta eftersom jag inte var klar med att sätta ihop måltiden.

Sällsynt eller medium-well, smaken var utmärkt, det är bara en fråga om konsistens.

Under den sista halvtimmen som rökaren var igång fick jag fullt upp i köket. Starta riset i riskokaren, tillsätt havssalt, spiskummin och chilipulver i vattnet i kokaren. Min riskokare fungerar ganska snabbt, men jag tog de 15 minuterna den arbetade på att karamellisera vitlöken.

Dags att karamellisera lite vitlök:

I en stor All-Clad saucier, värmde jag olivoljan på medel-låg, tillsätt vitlöken, när oljan var varm. Med en tillfällig omrörning, men ingen ökning av brännartemperaturen, förvandlar detta låga och långsamma tillvägagångssätt absolut vitlök från dess nästan bittra råa tillstånd till något nötaktigt och sött.

Jag har gjort det vid mycket låga temperaturer och gått upp till 30 minuter för bara ett par matskedar vitlök. Med ett så bra resultat kan man bre det på en god brödskiva och vill aldrig ha något annat.

Tortillas, gräddfil, salladslök och, naturligtvis, en öl som komplement:

Precis innan jag drog ut köttet och paprikan ur rökaren tog jag en stor stekpanna och smälte den halva smörstången i medeltemperatur.

Efter att smöret smält tillsatte jag snabbt det rökta köttet, rör om snabbt. Efter att ha sänkt värmen lade jag på locket.

Nästa steg:

Kombinera den rökta söta mini paprikan och den karamelliserade vitlöken, rör om snabbt för att täcka och rör sedan i det mesta av det kokta riset.

Jag lämnade brännaren lite mindre än medium, slog på locket på den här pannan också och lät både paprikan och köttet sätta sig i lite, ungefär 15 minuter eller så under omrörning då och då.

Slutligen tillsatte jag riset och paprikan till köttet, rörde om för att kombinera, sedan ett lock igen i ytterligare 10 minuter, eftersom smakerna gifte sig.

En hög med varma tortillas, lite gräddfil med lite skivad salladslök och en öl som jag gjort kall genom att sticka den i snön på bakgården – allt jag behövde för att sätta pricken över i:et på denna mycket smakrika middag.

Mesquite
 Trä

Mesquite Bisquettes för Bradley Smokers

Som den starkaste av rökträden, kompletterar den perfekt rikt kött som biff, anka och lamm med sin starkare, något sötare och mer delikat än Hickory-smak.

Shop Now