Rökt Nötkött Recept
Alla vet hur bra fläskstumpa görs i Bradley! Mmmmmmm ... bra! Jag har aldrig kommit att försöka dra nötkött, så jag bestämde mig för att göra det i helgen, och jag måste säga att det inte var en besvikelse! Det visade sig fantastiskt! Så här gick det.
Ingredients
Cider vinäger
6 – 10 lb. nötchuckstek
Dubby'S Rib Rub:
1 C socker
½ C paprika
¼ C salt (du kan använda reducerat natriumsalt)
3 msk svartpeppar
2 msk varje sellerifröpulver, vitlökspulver, lökpulver och chilipulver
1 tsk spiskummin och ½ tsk cayennepepp
(Gör tillräckligt för en 10-kilos chuck)
Preparation
Blanda alla torra ingredienser i en skål och blanda väl.
Eventuell överbliven gnidning kan förvaras i en lufttät behållare.
Tvätta sedan ytan på köttet med cidervinäger och applicera gnidningen.
Placera i en 210°F förvärmd rökare och applicera 4 timmars hickoryrök.
När innertemperaturen når 160°F, ta bort köttet från rökbåten i en foliepanna med lite äppeljuice och täck det med folie.
Återgå till rökaren och fortsätt koka tills innertemperaturen når 195°F. Ta bort från rökaren och FTC i 3 eller fler timmar.
Om du vill kan du ta den inre temperaturen upp till 200°F – 205°F.
Den totala tiden var cirka 20 timmar, plus FTC i ytterligare 3 timmar.
Strimla med två gafflar. Servera som en del av en huvudrätt, eller använd till smörgåsar.
Frys in rester för senare användning.
Från Mr Walleye
Hickory
Trä
Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.
Shop Now