Smoked Peppered Beef Rounds Recipe

Rökt Peppad nötkött Recept



För detta rökt peppade nötköttsrecept har jag använt pulveriserad dextros med utmärkta resultat. Vi använder pulveriserad dextros för att bearbeta halvtorka härdade och torra korv. Det är ett sötningsmedel med bara 70% så sött som vanligt socker, ett näringsämne för mjölksyraorganismer som hjälper till att jäsas, vilket ger den tangy smaken. Dextros är tyngre än kött och tvingar sig in i köttens celler. Använd 2-5 TB. pulveriserad dextros per 10 kg. av kött. 1 kg 8 oz. Pulveriserad dextros behandlas cirka 200 kg. av kött.

Ingredients

Ingredienser för 10 lbs

2 ½ liter isvatten

1 kopp kur #1

1 kg salt

2 koppar pulveriserad dextros

Preparation

Använd bitar av övre eller nedre rundor, cirka 4-5 tum tjocka.

Pumpa köttet med saltlake, 10 % av köttets vikt.

Gnid sedan generöst in köttet med knäckt svartpeppar

Lägg ner den i en lagringsbehållare mycket tätt, med ett viktat träskydd för att trycka ner köttet.

Tillsätt precis tillräckligt med saltlake för att täcka köttet och låt det åldras i 7 dagar vid 38-40ºF (3-4ºC)

Ta bort köttet och lägg det i en slätsticka. Du kan också lägga den platt om en rökhusskärm finns tillgänglig.

Rökeriet ska förvärmas till 130ºF (54,4ºC) med spjäll vidöppna tills köttytan är torr.

Höj sedan temperaturen till 155ºF (68,3ºC) med spjället ¼ öppet. Rök vid denna temperatur i 4 timmar.

Stäng röken och höj temperaturen till 210ºF (98,9ºC), tills köttets innertemperatur är 165ºF (73,8ºC).

Lägg köttet i en kylare i 24 timmar innan du skär upp det.