Smoked Pastrami

Rökt Pastrami



Detta är ett fantastiskt steg-för-steg-recept på hur man gör pastrami! Otrolig smak och perfekt för smörgåsar, sällan finns det några rester. Denna otroliga rökt pastrami kan vara slukad i en bråkdel av den tid det tar för att bota och röka nötkött brisket, men efter en bit av denna hemlagade pastrami, kommer du att hålla med om att vänta var värt det.

Ingredients

Betningslake:

1 platt bringa (pastrami)

1 kanelstång

2 matskedar korianderfrön

1/2 matsked dillfrön

1 matsked kryddnejlika

1 matsked röd krossad paprika

1 matsked kryddpeppar

2 teskedar mald svartpeppar

1 matsked rosa salt

2 matskedar vitlökspulver

2 matskedar mald ingefära

2 matskedar lökpulver

1 kopp strösocker

1 kopp kosher salt

1 liter vatten

1 liter is

Gnugga:

Gul senap som bindemedel

2 matskedar krossade korianderfrön

2 matskedar krossad mald svartpeppar

Preparation

I en liter kokande vatten, tillsätt alla beläggningskryddor, blanda väl under kokning i 5 minuter.

I ett tillräckligt stort badkar häll saltlaken över isen och blanda väl tills den svalnar, lägg på pastrami platt lock och ställ i kylen i 5 dagar.

När betningsperioden är över, ta bort pastramin platt från saltlaken, skölj ordentligt, klappa torrt och pensla på tillräckligt med gul senap för att gnida.

Gnid in tillräckligt med krossade korianderfrön och svartpeppar över plattan.

Sätt upp rökaren till 250 F (121,1 C) och placera pastrami platt i mitten av gallret i 4 timmar med hickory bisquettes.

Efter de 4 timmarna, dubbellinda pastramen i aluminiumfolie och återgå till rökaren vid 280 F (137,8 C) i 4 timmar (ingen mer rök behövs just nu), tills en innertemperatur på cirka 205 F (96,1 C) till 210 F (98,9 C) uppnås.

Ta med den inomhus, täck i cirka en timme innan servering och njut.

Hickory
 Trä

Hickory Bisquettes för Bradley Smokers

Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.

Shop Now