Smoked & Seared Picanha Roast – Cut into Strips

Rökt & uppfödda Picanha Roast -Klipp till StripsPicanha är ett berömt brasilianskt snitt av nötkött från Brasilien, även känd som Top Sirloin eller Rump Cap som har sitt tjocka fettlock på.
En populär brasiliansk teknik för detta snitt är att servera den i ränder, vilket i princip gör att dina biffar skär dem till att ha hela stekens längd. Och magin på det är att du kommer i varje biff den kortare/tunnare delen av snittet (som är mest öm) och den större och juicer tjockare delen.
När du klipper biffarna annorlunda än så kommer människor som äter de tjockare delarna eller de första biffarna inte att vara lika mjuka eller smakrika som de mindre biffar som kommer från spetsen av steken.
Testa det och kontrollera skillnaden, brasilianska pitmästare kommer att vara glad att du har lärt dig hur du får detta snitt till perfektion.
Gå också enkelt på smaksättningen, så att du inte övermannar smaken på köttet, lita på mig, det kommer att vara otroligt.

Ingredients

Kosher salt

Malen svartpeppar

Preparation

Med hela steken/snittet behövs inte mycket förberedelser, krydda alla sidor med koshersaltet och mald peppar så att den är helt täckt.

Förvärm din Bradley Smoker till 250ºF (121°C), placera den på hyllorna med fettlocket uppåt och rök den med Hickory eller Apple wood tills den når en innertemperatur på 120ºF (49°C).

Ta bort den från rökaren och skär biffarna som förklarats tidigare. Lägg biffarna på grillen på den förvärmda grillen och stek den tills den når en innertemperatur på 130 graderºF (54°C).

Låt den vila i ett par minuter för att hålla saften inne och färdiglagad, du kommer att nå en perfekt medium rare.

Nu är det bara att skiva och servera den, vill du få en extra smak blir chimichurrisås en perfekt kombination.

Hickory
 Trä

Hickory Bisquettes för Bradley Smokers

Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.

Shop Now