Smoked Beef Ribs 

Rökt Nötkött Rev

Dan Shahin

Rökt nötkött revben är en köttätare dröm som går i uppfyllelse. Den rika, rökiga smaken tränger igenom det mjuka köttet och skapar en munvattenupplevelse som är svår att motstå. Oavsett om du är en erfaren BBQ -entusiast eller en nybörjare till världen av rökt kött, kommer dessa revben utan tvekan att lämna dig efter mer.

Ingredients

Biff revben

2 msk senap eller varm sås

4 msk grovmalen peppar

2 msk havssalt

Preparation

Ta bort det översta lagret av fett och silverskinn för att exponera köttet från revbenen.

På bensidan, ta bort hinnan så mycket som möjligt. Detta är ofta enklast att börja med en smörkniv eller liknande och sedan använda en pappershandduk för att greppa membranet och dra.

Applicera senap eller varm sås som ett bindemedel för gnidningen – detta är bara ett mycket tunt lager över hela revbensytan.

Förblanda kryddningen i en liten skål så att den kan fördelas jämnt vid upphällning. Ge revbenen en bra beläggning av rubbet överallt på alla sidor. Vi gillar att hålla det här trevligt och enkelt men du kan lägga till vilken smak du än har till denna rub om du vill.

Rökningsmetod

Ställ in rökaren på 110C och när temperaturen är uppe, ställ in rökinställningen på på med hjälp av Bradley Flavour Bisquettes som du väljer. Vi gillar att använda ek till våra nötspjäll men du kan använda vilken smak du vill.

Lägg nötrevbenen till rökaren med en bricka på gallret nedan för att fånga upp eventuella droppar och juicer och rök i cirka 8 timmar när innertemperaturen är 95-99C när köttet är väldigt mjukt utan motstånd.

Ek
 Trä

Ekbisquetter för Bradley Smokers

Det mest mångsidiga träet av dem alla är ek. Passar särskilt bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm och vilt.

Shop Now