Rökt nötkött Gemensam stugpaj...
...Med English Ale och Cheesy Mash
Ingredients
1,5 kg nötkött
2 msk grov svartpeppar
3 tsk havssalt
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
Till moset:1 kg Marispiperpotatis
150 g brittisk mogen vit cheddar
75 g osaltat brittiskt smör
100 ml mjölk
2 tsk senapspulver
salt och peppar (efter smak)
Till pajfyllningen:1 msk vegetabilisk olja
4 morötter, tärnade
2 gula lökar, hackade
3 vitlöksklyftor
2 buljongtärningar
750 ml vatten
2 msk tomatpuré
2 msk vanligt mjöl
2 msk Worcestershiresås
1 flaska Newcastle Brown ale
färsk timjan, rosmarin och salvia (finhackad, efter smak)
Preparation
Metod:
Ställ in din rökare på 150°C och ladda den med några timmars Hunters Blend eller Sage Flavored Bisquettes.
Låt det komma till temperatur och börja förbereda köttfärsen för rökning.
Skär i 2-tums tjocka rundlar och gnugga dem med salt, peppar, lök och vitlökspulver. Lägg dessa på ett galler i mitten av din rökare och låt koka i 30 minuter.
När de 30 minuterna har gått, vrid ner ugnen på rökaren till den lägsta inställningen på 30°C och fortsätt att röka och koka på låg temperatur i ytterligare 2 timmar.
Förbered under tiden potatismoset. Om du föredrar en slät mos, koka potatisen hel med skal på. Efter att de har kokat igenom, låt rinna av och svalna tills du säkert kan hantera dem. Dra av skalet. Om du föredrar skal, kanske du vill skära din potatis i halvor för en snabbare tillagningstid.
Koka helt enkelt tills de är kokta, låt rinna av och kyl sedan tills du säkert kan hantera dem.
Koka ihop mjölk, smör och senapspulver.
Medan du gör detta, riv den vita cheddarn.
Mosa potatisen grovt, tillsätt blandningen av kokt mjölk, smör och senapspulver, tillsammans med den rivna vita cheddarn och salt och peppar efter smak. Mosa alltsammans tills du når önskad konsistens.
Avsätta.
När du har rökt färdigt nötköttet, stäng av din rökare och börja tillaga resten av pajfyllningen.
Värm oljan på medelvärme i en stor kastrull. Tillsätt morötterna och löken. Låt koka i cirka 10 minuter tills den är brun.
Tärna nötköttet i små, tärningar. Lägg till moroten och löken. Låt koka ytterligare 3 minuter och tillsätt sedan den hackade vitlöken.
Koka ytterligare en minut eller så, tillsätt sedan mjölet i kastrullen. Ge det en bra blandning, och när allt har täckts, tillsätt tomatpurén, Worcestershiresåsen och timjan, rosmarin och salviablandningen.
Efter ytterligare en minut eller så, tillsätt flaskan med Newcastle Brown ale (eller en annan mörk ale) i kastrullen.
Sänk värmen till medel-låg och låt det bubbla och koka ner i 5 minuter.
Blanda under tiden dina köttbuljongtärningar med 750 ml varmt vatten tills de lösts upp. Tillsätt nu fonden i kastrullen med allt annat. Låt allt sjuda tillsammans i 1 timme.
Ta kastrullen från värmen och häll fyllningen i en smörad pajform.
Ställ det hela i kylen i en timme (eller mer!) så att det svalnar helt. Vid det här laget, om du vill frysa in fyllningen för att användas en annan gång – det är helt okej att göra i upp till 3 månader.
När du är redo att baka, börja täcka innehållet i pajformen med potatismos.
Börja med att fylla runt kanterna och arbeta dig in i mitten. När det är täckt, jämna till potatisen över toppen av pajen. Om du nu vill, dra en gaffel över för att skapa upphöjda linjer över pajen.
Grädda i 30 min-1 timme vid 160 grader°C Låt svalna i ytterligare 30 minuter innan servering.
Salvia
Trä
En doft som innehåller inslag av citron, mynta och träaktiga toner. Lamm, fläsk, fågel och charkuterier förstärks av smakerna av salvia- och lönnbisquetter.
Shop Now