Rökt Kryddig Olé Jerky Recept
Krydda ditt snacks -spel med vårt rökt kryddig Olé Jerky -recept! Denna munvattenbehandling är full av djärv, rökig smak och en eldig kick av värme, vilket gör det till det perfekta valet för dem som gillar sina mellanmål med lite extra spark.
Ingredients
1½ Kg (3 lb) magert kött (nötkött, vilt)
60 ml (4 msk) vatten
60 Ml (4 msk) Worcestershiresås
10 ml (2 tsk) salt
10 ml (2 tsk) socker
4 vitlöksklyftor - pressade
3 Ml (1/2 tsk) varm sås
10 Ml (2 tsk) malen spiskummin
10 Ml (2 tsk) mald koriander
15 Ml (1 msk) chilipulver
Preparation
Skiva köttet med säden i 3 mm (⅛″) tjocka strimlor.
Blanda de återstående ingredienserna och gnid in blandningen i köttremsorna.
Placera i en glas- eller plastbehållare (icke-metallisk), täck över och ställ i kylen över natten.
Ta ut köttremsorna ur kylen, lägg dem på oljade rökgaller och låt torka och stelna.
Rökningsmetod:
Förvärm Bradley Smoker till cirka 65°C (150°F).
Med hjälp av specialblandningar med smak av bisquetter rök/koka med ventilen öppen och inget vatten i droppskålen i cirka 6 till 8 timmar.
Att tjäna:
Jerky är ett bra mellanmål för vandring, jakt och fiske eftersom det inte behöver kylas.
Särskild
Blandning
Speciellt skapad för att lägga till en distinkt smak till alla rätter och passar bra med fågel, fisk, skaldjur, nötkött, fläsk, lamm, vilt och sjöfåglar.
Shop Now