Rökt kryddig Nötkött
Detta rökt kryddig nötköttspinnar är mycket flexibelt. Du kan ersätta nötkött med hjortkött, men var uppmärksam på detta. Om du använder vilt, lägg till 10-15% nötkött eller fläskfett. När det gäller höljena är det möjligt att använda får- eller kollagenfall, 17-19 mm. Rök dem i 1 1/2-2 timmar vid en skåpstemperatur på 150 ° F-160 ° F. Stöt sedan skåpet tempererade upp till 175 ° F tills den inre temperaturen mäter 152 ° F. Vid denna temperatur kommer du att ha en färsk snackstil. Eller så kan du fortsätta tills du når din önskade torrhet eller dehydrat vidare för smal jim som torrhet.
Ingredients
För ett recept på 5 pund:
5 pund mager hamburgare (85/15) eller viltkött. Om du använder viltkött, tillsätt 10-15 % nöt- eller fläskfett.
1 tsk Instacure #1 (alias rosa salt; Pragpulver #1; Modern Cure #1; TCM)
1-1/2 tsk svartpeppar
1-1/2 tsk röd chilipeppar (jag använde chipotle)
1-1/2 tsk vitlökssalt
2 tsk. Accent (valfritt)
1 tsk cayennepeppar (lägg till mer för ytterligare värme)
1/2 tsk paprika
2 tsk krossad röd paprika (jag körde genom kryddkvarn bara lite för att bryta upp frön)
1/2 kopp kallt vatten
3 msk salt
2 tsk socker
2 tsk varm sås (jag använde Franks Extra Hot)
1 msk inkapslad citronsyra (valfritt)
Får- eller kollagenhöljen 17 – 19mm
Preparation
Blanda varm sås, socker, vatten och salt i en liten skål. Rör om tills socker och vatten är helt upplösta.
Blanda resten av de torra ingredienserna i en separat skål förutom den inkapslade citronsyran. Rör om tills det är väl blandat.
Blanda våta och torra ingredienser med köttet och blanda väl.
Precis innan fyllning, blanda i inkapslad citronsyra och stoppa blandningen i förberedda höljen. Ordna korven på galler och lägg i Bradley Smoker.
Applicera rök i 1 1/2 – 2 timmar vid en skåptemperatur på 150°F-160°F. Öka sedan skåpets temperatur upp till 175°F tills den inre temperaturen mäter 152°F. Vid denna temperatur kommer du att ha en fräsch ormpinnestil. Eller så kan du fortsätta tills du når önskad torrhet, eller torka ytterligare för Slim Jim-liknande torrhet.