Rökt Grekisk pasticcio Recept
En lätt rökning med Alder eller Apple Wood av både kött och grönsaker ger denna maträtt en intressant touch. Rök de skivade svamparna och hackade lökar på ett nätställ i den övre halvan av rökaren cirka 30 minuter.
Ingredients
Botten:
500 Ml (2 koppar) makaroner, kokta och avrunna
2 ägg, lätt vispade
75 ml (⅓ kopp) riven parmesanost
Fyllning:
750 G (1 ½ lb.) med/magert nötfärs, rökt
500 ml (2 dl) skivade svampar, rökta
1 medelstor lök, finhackad, rökt
1 – 398 Ml (14 oz) tomatsås
5 Ml (1 tsk) hackad vitlök
5 Ml (1 tsk) vardera salt, peppar, kanel
Garnering:
75 ml (⅓ kopp) smör
75 Ml (⅓ kopp) universalmjöl
Nypa av varje: salt, muskotnöt
750 ml (3 koppar) mjölk
2 ägg, lätt vispade
75 ml (⅓ kopp) riven parmesanost
Preparation
Botten:
Blanda makaronerna, äggen och osten.
Bred ut över botten av en smord 33 x 23 cm (13 x 9 tum) ugnsform.
Avsätta.
Fyllning:
Fräs den rökta nötfärsen, champinjonerna och löken i en stor stekpanna tills den är mjuk och brun.
Häll av fett.
Rör ner tomatsås och kryddor.
Sjud, avtäckt. Förbered under tiden toppingen.
Garnering:
Smält smöret i en stor kastrull.
Rör ner mjöl, salt och muskotnöt.
Tillsätt mjölk.
Koka, rör om tills det tjocknat och bubbligt.
Rör gradvis ner i äggen och lägg sedan tillbaka i kastrullen.
Koka på låg värme i en minut längre.
Montering:
Bred köttfyllningen över makaronerna.
Bred topping överlag.
Strö över parmesanost.
Grädda vid 180°C (350°F) i 35 – 40 minuter; eller tills den är gyllenbrun och bubblar.
Al
trä
Al används ofta till rökt lax på grund av dess mildare smak. Men tack vare sin lätta, söta och myskiga smak är den en len röksmak perfekt för nästan alla rätter.
Shop Now