Smoked Five-Spice Short Ribs
Five-spice blend is a mixture of star anise, cloves, cinnamon, Szechuan pepper and fennel. It works its subtle magic in the rub. Perfect to complement the meatiness of beef short ribs. Better yet when you use mesquite wood to prepare this Asian short rib recipe.
Ingredients
4-6 nötrevben, med ben
För Slather:
½ kopp dijonsenap
2 msk Worcestershiresås
För Rub:
3 msk koshersalt
½ kopp farinsocker
1 msk paprika
1 msk femkryddsblandning
Bradley Flavor Bisquettes – Mesquite
Preparation
Blanda ihop dijonsenap och worcestershiresås till slather i en skål.
Blanda ihop kryddor för rub i en annan skål.
Stryk korta revben med (du gissade rätt) slamret, lägg sedan in gnidningen. Låt stå i kylen i 2-3 timmar för att absorbera smaker.
Rök korta revben med bensidan nedåt (och köttsidan uppåt) med Mesquite-bisquetter i 4-5 timmar på ett oljat galler vid 225-250°F.
Kontrollera den inre temperaturen på revbenen, fortsätt att röka revbenen tills en innertemperatur på 185°F uppnås.
Ta ur rökaren och låt vila i 15 minuter innan du skär och serverar.
Mesquite
Trä
Som den starkaste av rökträden, kompletterar den perfekt rikt kött som biff, anka och lamm med sin starkare, något sötare och mer delikat än Hickory-smak.
Shop Now