Smoked beef short ribs on cutting board

Smoked Five-Spice Short Ribs



Five-spice blend is a mixture of star anise, cloves, cinnamon, Szechuan pepper and fennel. It works its subtle magic in the rub. Perfect to complement the meatiness of beef short ribs. Better yet when you use mesquite wood to prepare this Asian short rib recipe.

Ingredients

4-6 nötrevben, med ben

För Slather:

½ kopp dijonsenap

2 msk Worcestershiresås

För Rub:

3 msk koshersalt

½ kopp farinsocker

1 msk paprika

1 msk femkryddsblandning

Bradley Flavor Bisquettes – Mesquite

Preparation

Blanda ihop dijonsenap och worcestershiresås till slather i en skål.

Blanda ihop kryddor för rub i en annan skål.

Stryk korta revben med (du gissade rätt) slamret, lägg sedan in gnidningen. Låt stå i kylen i 2-3 timmar för att absorbera smaker.

Rök korta revben med bensidan nedåt (och köttsidan uppåt) med Mesquite-bisquetter i 4-5 timmar på ett oljat galler vid 225-250°F.

Kontrollera den inre temperaturen på revbenen, fortsätt att röka revbenen tills en innertemperatur på 185°F uppnås.

Ta ur rökaren och låt vila i 15 minuter innan du skär och serverar.

Mesquite
 Trä

Mesquite Bisquettes för Bradley Smokers

Som den starkaste av rökträden, kompletterar den perfekt rikt kött som biff, anka och lamm med sin starkare, något sötare och mer delikat än Hickory-smak.

Shop Now