Bowl of smoked chili con carne

Rökt Chili con carne Recept



Rök det malda nötköttet, löken och paprika tidigare, och detta chili -recept får den lägerelden rökning. Du kan använda träval, men ekbisquettes fungerar bra. Mörk stark öl och några mörka chokladchips kommer att komplettera den unika smaken.

Ingredients

1½ Lb nötkött - mald (jag använde chuck)

1 Stor gul lök - tärnad

1 grön paprika - tärnad

5 vitlöksklyftor - finhackad

1 (14 oz) burk tärnade tomater

2 msk tomatpuré

2 dl grönsaksfond

½ kopp Stout (eller annat mörkt starköl; jag använde Guinness)

2 msk cayennepeppar

2 msk spiskummin

1 tsk sellerifrö

1 msk oregano

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

1 burk svarta bönor

1 burk kidneybönor

15 G hackad mörk choklad eller mörk chokladchips

Koriander och salladslök

Bradley Flavor Bisquettes - Ek

Preparation

Förvärm rökare med ekbisquetter till 250°F.

Lägg nötköttet på en aluminiumplåt.

Lägg löken och paprikan på en perforerad aluminiumplåt.

Placera båda brickorna i din förvärmda rökare och rök i 1 ½ timme.

Värm ugnen till 350°F.

Placera nötkött, droppar och grönsaker i en gryta eller holländsk ugn.

Tillsätt vitlök, tärnade tomater, tomatpuré, fond, stout och kryddor och rör sedan om.

Tillaga i ugnen utan lock i 1-1½ timme.

Rör ner bönor och choklad. Koka i ytterligare 20-30 minuter.

Garnera med koriander och salladslök och servera sedan.

Ek
 Trä

Ekbisquetter för Bradley Smokers

Det mest mångsidiga träet av dem alla är ek. Passar särskilt bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm och vilt.

Shop Now