Smoked Cajun Beef Jerky

Rökt Cajun nötkött ryck Recept



För att få de bästa resultaten av detta rökt Cajun -nötköttrecept, håll det enkelt och använd bara några kryddor. Jerky är redo när ett fåtal muskelfibrer är tråkiga när de är böjda. Om du vill att din ryckiga ska hålla längre, röka tills den knäpps när du är böjd.

Ingredients

1 Lb nötkött

½ kopp kallt vatten

¼ kopp vit vinäger

1 tsk kosher salt

1 tsk svartpeppar

2 tsk Cayennepeppar

½ tsk röd paprikaflingor

1 tsk paprika

1 tsk vitlökspulver

1 tsk torkad oregano

1 tsk torkad timjan

1 tsk pepparrot

Bradley Flavor Bisquettes - Mesquite

Preparation

Lägg köttet i frysen i 1-2 timmar för att göra det lättare att skiva.

Blanda ihop resterande ingredienser till marinaden och ställ åt sidan.

Ta ut köttet ur frysen och putsa bort fettet från utsidan.

Skiva i ¼ tums remsor med kornet. När du skär, ta bort eventuellt fett (marmorerat fett behöver inte putsas bort).

Skär i ungefär lika stora bitar.

Tillsätt skivat nötkött i marinaden.

Marinera i kylen i minst 6 timmar (över natten eller 24 timmar är ännu bättre).

Häll av överflödig marinad från köttremsorna och klappa torrt.

Lägg remsorna över nätbrickor eller häng i en rökare.

Torka vid 100-130°F utan rök för att torka köttets yta (ungefär en timme, vänd på halvvägs genom torkprocessen om ryckig är på brickor och inte hänger).

Börja röka och höj temperaturen till 160°F och rök i 2-4 timmar med Mesquite Flavour Bisquettes, beroende på storleken på remsorna.

Rotera de ryckiga remsorna vid behov under hela rökprocessen för att säkerställa att de torkar jämnt.

Jerky är redo när några muskelfibrer slits när de böjs. Om du vill att din jerky ska hålla längre, rök då tills den knäpper när den böjs.

Recept av: Lena Clayton

Mesquite
 Trä

Mesquite Bisquettes för Bradley Smokers

Som den starkaste av rökträden, kompletterar den perfekt rikt kött som biff, anka och lamm med sin starkare, något sötare och mer delikat än Hickory-smak.

Shop Now