Smoked Brisket Pachanga Recipe

Rökt Brisket pachanga ReceptJag är ingen expert men jag är en kock, och efter att ha rökt på Bradley Digital 6 -racket i cirka tre år tror jag att jag är kvalificerad att relatera mina erfarenheter. Följande är en mans åsikt och tolkning av brisket. Jag spelar in recept som jag har skapat eller modifierat som är familjens och väns favoriter. Följande recept är ett av dessa. Och ja, jag använder många ingredienser. Salt och peppar skulle fungera bra men jag behöver terapin.

Ingredients

5 msk mörkt farinsocker

4 tsk varje torr senap, lökpulver och granulerat vitlökspulver

3 tsk torkad söt basilika

2 tsk malda lagerblad

1½ tsk varje mald koriander, mald salt, torkad timjan, nymalen svartpeppar och vitpeppar

¼ Tsk malen spiskummin

2 msk varje havssalt eller Tender Quick ("rökring"), granulat med nötkött, malet chile eller chilipulver i New Mexico och cayennepeppar

1 tsk sellerifrö

¼ Tsp kanel

2 tsk pulveriserad torr ingefära och gul eller dijonsenap

Preparation

Med ett ark aluminiumfolie under ett inverterat eller tvärgående Bradley-ställ, placera ett annat ställ på detta ställ i diskhon. Detta hindrar bringan från att komma i kontakt med någon slät yta som skulle ta bort kryddor eller sladd.

Applicera rub och klappa in det väl i köttet. Bröstet är så vått att det mesta av kryddningen fastnar. Tryck först in kryddan på den magra sidan. Denna direkta kontakt med köttet kryddar det djupare.

Efter att ha kryddat den magra sidan, ändarna och sidorna, stryk försiktigt med en tunn film av Frenchs gula senap eller dijonsenap. Låt alla kryddor komma i kontakt med köttet. Vänd sedan bringan på gallret och placera den så att den inte rör sig och stör slamret.

Kontrollera detaljerna:

Eftersom jag håller på med flera bröst låter jag all spillning samlas på folien och använder den på den sista. Sedan slänger jag folien och kollar åt vilket håll mitt nästa galler kommer att sitta i ugnen, vänder på gallren i diskbänken vid behov.

Täck med genomskinlig omslag i kylen i 24 timmar på grund av det låga saltinnehållet i rubbet (använd inte detta steg med högt saltinnehåll såvida du inte gillar din jerky i stor storlek), eller lägg bringan i Bradley efter att ha låtit kött kommer till nära 40°F eller 50°F.

Rökmetod för tre briskets i ett sexställ Bradley:

Följande steg är viktigt för att få jämn värme i Bradley och bibehålla vatten för denna långa rök. Innan jag förvärmer rökaren täcker jag den bakre halvan av den V-formade deflektorn löst med kraftig folie, vilket tvingar fram mer värme till framsidan och mitten. Vattenpannan byts ut mot en stor foliekalkonpanna som precis får plats i botten. Fyll pannan med kokande vatten precis innan du sätter i bringorna. Jag har inte använt en Original Bradley Smoker men jag misstänker att tre bringar lätt kommer att passa in i den och röker fint. Du behöver minst en tums spelrum mellan bröstet och ställningen ovanför den.

Ladda rökaren med den största bringan i botten och den minsta i toppen. Om en bringa inte får plats på ställningen, skrynklar jag den lite (den kommer att krympa för att passa i alla fall).Sätt den nedre ställningen i Bradleyn i korgläget på det lägsta läget. När jag placerar varje bringa, vänder jag vanligtvis ändarna så att däcket på den ena droppar på nästa nedre plan.

Ge dig själv mycket tid:

Jag startar rökprocessen mellan 18:30 och 21:00. Sätt in en sond i de två nedre brösten och placera en kammarsond på framsidan av det nedre stället. Att ställa in temperaturen på cirka 280°F är viktigt när du tänker röka den över natten. Ventilen är ungefär 5/8 öppen (definitivt ingen rök ut ur generatorn). Jag har provat 225°F, men min Digital Bradley verkar klicka av och aldrig uppnå värme vid denna inställning.

Ladda generatorn med äpple, hickory och lite mesquite. På morgonen laddar jag om generatorn med 3 till 4 timmars bisquetter och öppnar dörren för att se om något galet händer. Sänk ned alla använda puckar som är staplade i vattenpannan och fyll på med kokande vatten vid behov. Vid den här tiden tråcklar eller spritsar jag också. Ugnstemperaturen har fortfarande inte nått 225°F. Jag använder en Maverick temperaturvakt med dubbla sond och monterar kammarsonden på det lägsta stället mot framsidan och sidan. När den nedre bringan når 168°F innertemperatur övervakar jag rökarens temperatur och försöker hålla den cirka 225°F, vilket är 250°F till 260°F på min ugnsinställning.

Temperaturkontroll är avgörande:

Jag vill ha en långsam höjning till 190°F eller 195°F intern temp. Vid 185°F kommer jag att testa den nedre bringan för gaffelmör och fortsätta att testa var femte grader. Den 195 ° F inre är lika varm som jag någonsin har kommit till. När den nedre bringan är klar, slår jag in den i folie och placerar den i en kylare fodrad med tidningspapper och handdukar.

Inget mer roterande ställ, tråckla eller titta. Mina bröst kommer ut med en mycket mörk till svart bark, är genomgående fuktig och folk säger "smakar bättre än någon BBQ-hytt eller bar i Texas." Att lägga sås på detta Q "är ett slöseri." Jag tog nyligen några bringar till en kyrklig middag och satte ut två typer av sås. De använde väldigt lite av det.

20 timmar senare:

Därefter flyttar jag varje bringa ner en nivå och upprepar processen tills alla är klara. Den sista bringan brukar komma ut vid cirka 18 till 20 timmar, men låt bringan berätta om den vill stanna längre; 22 timmar är inte ovanligt. Jag staplar var och en ovanpå den andra i kylaren i två till fyra timmar. Ta ut dem ur kylaren, häll lite äppeljuice över varje bringa och linda in i två eller tre lager kraftig folie. När svalnat, frys in för återuppvärmning senare. Jag var van vid att röka bringa max 8 till 12 timmar och trodde att denna långa röktid skulle torka köttet men det blev inte så. Detta är fuktig, gaffelmör, faller isär bringa.

Innan du skivar, flytta lite av fettet åt sidan på plattan och bestäm åt vilket håll spannmålet rinner. Använd en icke tandad vass kniv och skär den över kornet.
Vi slutar vanligtvis med att äta runt däcket och sluta med en bit bringa som saknar mycket bark. Skär bort fettet från detta, spara eventuell bark från fettlocket. Kasta en tums bitar i en matberedare och pulsera några gånger. Rosta en smörad hamburgerbulle tills den är brun, täck med lite BBQ-sås på ena sidan, fullkornssenap på den andra, tillsätt lök och varma söta pickles och du är intill himlen.

Äpple
 Trä

Äppelbisquetter för Bradley Smokers

En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.

Shop Now