Rökt Bolognese Recept
Visste du att det är möjligt att ta stekpannan där du gjorde din Bolognese sås direkt till rökaren? Lär dig hur du förbereder rökt Bolognese sås för att servera med din favoritpasta. Du kan aldrig gå fel med den klassiska spaghetti.
Ingredients
1 kg köttfärs
1 msk olivolja
½ lök - hackad
3 vitlöksklyftor - hackade
3-4 medelstora tomater - hackade
500 ml tomatsås
2 tsk paprika
1 tsk torkad basilika
2 tsk torkad oregano
1 msk smör
Paket med din favoritpasta
Bradley smak bisquettes – äpple
Preparation
Värm rökaren till 200-225°F med bisquetter med äppelsmak.
Hetta upp olivoljan i en gjutjärnsgryta, eller djup gjutjärnspanna.
Tillsätt köttfärs, vitlök och lök i pannan.
När nötköttet har fått färg och löken har blivit genomskinlig, tillsätt tomater, tomatsås, paprika, basilika, oregano, salt och peppar och rör ihop.
Låt puttra i 5 minuter, rör om då och då.
Ta bort gjutjärnsgrytan från spisen och placera den i den förvärmda rökaren.
Rök i 1-1½ timme, rör om då och då.
Medan såsen ryker, förbered pastan som du väljer (enligt instruktionerna). Du kan aldrig gå fel med den klassiska spaghetti.
När såsen har rökt klart, ta bort den från rökaren och rör ner smör.
Häll av pastan när den är kokt och servera med din nyrökta Bolognesesås.
Äpple
Trä
En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.
Shop Now