Rökt Blåbär köttbullar Med kryddig blåbär BBQ såsrecept
Om du har provat det här receptet, vet du att du inte kommer tillbaka till den traditionellt rökt köttbollen. Det är så bra!
Den krydda blåbär BBQ -såsen kommer att gå bra med alla rökt maträtt!
Njut av!
Ingredients
Blåbärsköttbullar:
¾ Lb högkvalitativ nötfärs
¼ Lb malet fläsk (leta efter hög fetthalt, helst mald fläskrumpa)
1 ägg
1 msk Worcestershiresås
2 msk hackad basilika
¼ kopp blåbär (frysta eller färska, men måste tinas)
2 tsk vitlökspulver
¼ kopp riven parmesanost
1 tsk salt
2 tsk svartpeppar
Kryddig blåbär BBQ-sås:
2 koppar blåbär
¾ kopp ketchup
½ kopp rödvinsvinäger
½ kopp farinsocker
1 msk melass
½ kopp vatten
2 msk varm sås (jag använder Marie Sharps)
3 tsk cayennepeppar
1 tsk svartpeppar
2 vitlöksklyftor - krossade
Preparation
Rökta blåbärsköttbullar:
Blanda ihop nötkött och fläsk.
Tillsätt ägg och resterande ingredienser blanda med händerna (det är det bästa sättet att göra det!) tills det är väl kombinerat.
Rulla ut köttbullar 2” tvärsöver, och tryck ihop dem ordentligt (brödsmulor har utelämnats i det här receptet för att hålla köttbullarna saftiga och fria från fyllmedel. Men det betyder att du måste trycka ihop dina köttbullar hårt för att behålla formen).
Lägg köttbullarna på en Frogmat eller i en aluminiumbricka inuti den förvärmda rökaren.
Rök vid 225°F i 2½ timmar med ekbisquetter.
Medan köttbullarna ryker, förbered BBQ-sås.
Kryddig blåbär BBQ-sås:
Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt koka upp.
Sjud i 5-7 minuter.
Ta bort från värmen och låt svalna.
Ta bort vitlöksklyftor.
Mixa såsen med en stavmixer eller i en vanlig mixer tills den är slät.
Servera rökta köttbullar med BBQ-sås, som förrätt eller i en smakrik smörgås!
Recept av Lena Clayton
Ek
Trä
Det mest mångsidiga träet av dem alla är ek. Passar särskilt bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm och vilt.
Shop Now