Boneless Cross Rib Roast

Rökt benfri korsrevbensstek recept



Skäm bort dig med en vattnig, rökt ribstek som är mjukt och smakfullt. Detta recept använder en smakfull marinad- och långsam kokningsmetod för att skapa en läcker, klassisk rostbiffmiddag, perfekt för alla speciella tillfällen.

Ingredients

1½ Kg (3 lb) benfri korsrevbensstek

1 medelstor lök - tärnad

1 lagerblad

Kvista var och en av färsk timjan, mejram och oregano

30 ml (2 msk) olja

2 vitlöksklyftor - hackade

500 ml (2 c) rött vin

Preparation

Skär bort allt överflödigt fett från köttet.

Lägg köttet i en lufttät behållare.

Blanda ihop resterande ingredienser och häll över köttet i behållaren.

Förslut behållaren och ställ i kyl över natten, vänd då och då.

Rökningsmetod:

Ta bort från marinaden och klappa torrt.

Reserv marinad för eventuell senare användning som sås.

Förvärm Bradley Smoker till cirka 100°C (220°F).

Placera steken på ett oljat rökställ i den övre halvan av Bradley Smoker.

Använd bisquetter med specialblandning och rök/koka i 7 – 8 timmar eller tills en omedelbar termometer visar 65°C (150°F).

Att tjäna:

Låt stå 10 minuter innan du skär. Njut med traditionella rostbiffmiddagstillbehör, såsom stekt potatis, vår rika grönsakssås, pepparrot och Yorkshirepudding. Underbart tjockt skivad för smörgåsar dagen efter!

Särskild
Blandning

Specialblandningsbisquetter för Bradley-rökare

Speciellt skapad för att lägga till en distinkt smak till alla rätter och passar bra med fågel, fisk, skaldjur, nötkött, fläsk, lamm, vilt och sjöfåglar.

Shop Now