Steaming Pastrami

Rökt ångande Pastrami ReceptMånga har lagt upp hur mycket de gillar mitt pastrami -recept, men var inte nöjda med köttets struktur. Rökning av köttet i rökaren tills det når en inre temperatur på 165 ° F ger en torktumlare pastrami än man skulle få vid deras lokala deli.

I ett försök att få en produkt som är fuktigare lämnade jag mer fett på köttet, rökte det feta sidan upp och slutade genom att ånga. Genom att göra detta får du en bättre färdig produkt än att röka/laga den helt i rökaren.

Obs: Om du märker en tandpetare i en pastrami på fotografierna, beror det på att jag botade varje pastrami annorlunda. Jag använde ett torrt botemedel (torr saltlösning) på en och inlagd (våt saltad) den andra. Tandpeten placerades i den inlagda pastramin för att hålla reda på den. Jag ville avgöra om saltlösningen botade en skulle vara fuktigare eller inte. Jag kände alltid att du får bättre pastrami från en torrt botad brisket, och åtminstone för denna rättegång, som blev verklighet.

Ingredients

Tillagad pastrami, okokt (Om din pastrami redan är helt tillagad kan du fortfarande använda den här inställningen för att värma (ånga) pastramen tills den är genomvärmd, före servering.)

Använd ditt favoritrecept för beredda och kryddade pastrami. Om du inte har ett recept, är något av dessa bra val: Biff Pastrami eller Pastrami Recept.

Preparation

Rökning (valfritt):

Placera pastrami på en omvänd Bradley-bricka, med fettsidan uppåt och låt lufttorka i minst 4 timmar i kylskåpet eller 2 timmar i rumstemperatur med hjälp av en fläkt för att lufttorka.

Placera pastramin i en 100°F förvärmd Bradley Smoker och börja applicera fyra timmars rök.

Efter de första två timmarna av rök, höj temperaturen till 225°F. För röksmak använder jag gärna 2 timmar ek och avslutade med 2 timmar äpple.

Rök/koka tills innertemperaturen når 150°F.

När pastramin når en innertemperatur på 150 ° F, ta ut den ur rökaren.

Låt köttet vila och svalna helt innan det ångas. Det är bättre om du låter det svalna 24-48 timmar i kylen. Under kylningen, slå in bringan i ett lager plast; fettsidan upp och ställ i kylen. Om du ska kyla 24 timmar eller mer, täck plasten med ett lager aluminiumfolie.

Ånga:

Efter att pastramin har vilat och svalnat tillräckligt är det nu dags att ånga den med din ugn. Placera ugnsgallret i det andra läget från botten och förvärm ugnen till 275°F – 300°F.

I en stekpanna, placera en tum av hett vatten i botten av pannan och lägg köttet med fettsidan uppåt på ett galler för att hålla det borta från vattnet.

Om du inte har ett galler för att höja köttet för att hålla det borta från vätskan kan du använda ett omvänt Bradley-ställ (om det får plats i din panna). Med Bradley-ställen kommer du inte att kunna lägga till en tum vatten, så du kan behöva kontrollera vattennivån under tillagningen. Eller så kan du packa upp aluminiumfolie tätt till fyra en tums bollar och placera ett kylställ ovanpå aluminiumkulorna.

Jag kom nyligen över dessa 9-tums wok-ånghyllor som fungerar bra. Ett ställ är tillräckligt stort för att rymma en hel pastrami ovanför vattnet. Du behöver ett ställ för varje pastrami. Det som gör dem mångsidiga är att de är små, så om du bara har en pastrami att ånga; de får plats i en mindre kastrull och gör det lätt att rengöra.

På spisen:

Täck pannan ordentligt på spisen med ett tättslutande lock eller använd kraftig aluminiumfolie, se till att folien inte vidrör köttet. Koka upp vätskan och överför försiktigt till ugnen och låt den ånga tills den når en innertemperatur på 160°F. Om du använder en sond är det bäst att placera den innan du försluter folien. Jag ansluter vanligtvis inte sonden till mottagaren förrän efter att jag har placerat pannan i ugnen.

Efter ångning, låt vila i 45 minuter till en timme. Efter vila din burk skiva, eller återigen låt köttet svalna, linda sedan in i plastfolie, sedan ett lager folie, och ställ i kylen för senare användning. Du kan antingen äta den kall eller värma upp den.

För att värma upp kall pastrami, ånga tills den är genomvärmd och skiva sedan. När du är redo att äta, skiva pastramin i tunna skivor över kornet för en mjuk skiva. Eller skiva pastramin i förväg, förslut dem i FoodSaver-påsar, och du kan värma upp igen genom att lägga påsarna i sjudande vatten tills de är genomvärmda. Du kan förvara Pastrami i kylen i upp till sju dagar, eller frysa för längre förvaring.

Äpple
 Trä

Äppelbisquetter för Bradley Smokers

En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.

Shop Now