alt="Smoked beef tenderloin"

Recept på rökt oxfilé



Lär dig hur du röker den perfekta nötköttsteken med Bradley -rökaren och kocken Ted Reader. Kockläsaren visar oss sina hemligheter när det gäller att göra en rökt nötkött som är saftig och saftig, och oroa dig inte, Bradley köttrökare gör detta recept trevligt och enkelt.

Börja med en mittskuren stek. Glera sedan den med en blandning av vitlök, honung, örter och lite senap och Armagnac. Applicera sedan en fin peppargubbe och injicera tidsloin -steket med ett smält smör och Armagnac -blandning. Sätt steken i Bradley -rökaren och börja röka med Bradley Smoker Special Blend Bisquettes. Rök nötköttet i cirka 1,5-2 timmar och voila, du har en perfekt, saftig rökt nötköttstekt som är säker på att behaga dig och dina husgäster (det vill säga om du verkligen vill dela)!

Ingredients

Mittskuren oxfiléstek, cirka 1 ½ – 2 lbs och trollad (Tips: du kan be din slaktare att göra detta åt dig)

4 Pepper Rub:

2 msk vardera knäckta svartpepparkorn, knäckta rosa pepparkorn, knäckta vitpepparkorn, knäckta Szechuan-pepparkorn

1 msk kosher salt

Ört Vitlök Senap Baste:

8 färsk vitlöksklyftor, hackad

¼ kopp färska örter (persilja rosmarin timjan), hackade

2 tsk vardera varm engelsk senap och honung

1 msk olivolja och 2 oz armagnac

Preparation

4 Pepper Rub:

I en skål, kombinera 4 pepparkorn och kosher salt. Avsätta.

Ört Vitlök Senap Bas:

I en liten skål, kombinera vitlök, örter, senap, honung, olivolja och armagnac. Rör om och ställ åt sidan.

Armagnac smörinjektion:

I en liten gryta på medel-låg värme, smält en stav smör, tillsätt 1 oz armagnac och ställ åt sidan, håll den varm.

Ställ in Bradley Smoker enligt tillverkarens instruktioner.

Ställ in temperaturen på 230ºF.

Ta oxfilé och tråckla den med örtvitlökssenapsbaste, gnugga den sedan med 4 pepparrubbar, tryck ordentligt så att paprikan fäster. Injicera med Armagnac smörblandning och lägg sedan i rökaren.

Ställ in termometern på en innertemperatur på 135ºF. Rök i 1½ – 2 timmar tills innertemperaturen är 135ºF.

Under rökprocessen, injicera Armagnac-smör i oxfilén när den ryker.

Ta bort från rökaren. Låt köttet vila i 5-10 minuter.

Skiva och servera.

Särskild
Blandning

Specialblandningsbisquetter för Bradley-rökare

Speciellt skapad för att lägga till en distinkt smak till alla rätter och passar bra med fågel, fisk, skaldjur, nötkött, fläsk, lamm, vilt och sjöfåglar.

Shop Now