Bowl of smoked beef stew

Rökt Köttgryta Recept



Många människor älskar att röka mat på sommaren, men den rökiga smaken är också en trevlig komfort på de kalla långa mörka vinterdagarna. Prova det här receptet för rökt nötköttgryta så får du din Bradley -rökare att springa året runt!

Ingredients

2 pund stewing nötkött, skuren i tum kuber

1 msk socker

1 msk paprika

1 tsk salt

1 tsk mald svartpeppar

1 tsk vitlökspulver

2 tsk torr oregano

½ tsk timjan

½ tsk cayennepeppar

2 lökar, tärnade

6-8 morötter, skalade och tärnade

6-8 medelstora potatisar, skalade och tärnade

1 burk (28 oz/796 ml) tärnade tomater

5 dl nötbuljong

1-2 msk majsstärkelse för förtjockning

1-2 msk vatten

Preparation

Gör rubbet genom att blanda ihop sockret och alla kryddorna. Gnid rikligt med kryddblandningen över hela stuvbifftärningarna.

Ställ in rökaren på 250ºF med valfria träbisquetter.

Rök de stuva nötköttstärningarna i 2 timmar.

Häll nötköttstärningar med resterande ingredienser (minus majsstärkelse och vatten) i en långsam spis. Koka på låg i ca 8 timmar.

Med cirka 15 minuter kvar, vispa samman majsstärkelse och vatten för att skapa en slurry. Vispa ner det i grytan för att tjockna.

Servera grytan med lite färskt bröd.

Förbi Steve Cylka