Smoked Beef, Pork and Jalapeno Stick Recipe

Rökt Nötkött, fläsk och jalapeno Stickrecept



Ta dina smaklökar på ett kryddig äventyr med vårt rökt nötkött, fläsk och jalapeno -pinnar! Dessa proteinfyllda snacks spricker av rökig smak och en kick av värme från jalapenos, vilket gör dem till det perfekta tillskottet till varje speldagspridning eller mellanmål.

Ingredients

9 pund köttfärs; antingen 85/15 eller 90/10 magert

1 Lb fläskrumpa eller förmalet okryddat fläsk

7-19 mm kollagenhölje eller 26 mm får eller svin

Krydda:

1 kopp kallt destillerat vatten

1 kopp fettfri torrmjölk

5 msk salt

2 tsk kur #1 (jämna teskedar)

4 msk varje jalapenopepparpulver, uttorkad jalapenopeppar och uttorkad paprika (det handlar om ¼ kopp)

2 msk paprika

2 tsk granulerad vitlök

2 tsk kryddpeppar

Preparation

Mal eller blanda färdigmalet kött tillsammans. I en separat skål, blanda alla torra ingredienser med vattnet och rör om väl. Häll blandningen i köttet och blanda mycket väl. Lägg sedan köttblandningen i fyllaren och fyll på höljena till valfri längd du önskar. Kyl de fyllda höljena över natten.

Förvärm din rökare till 130°F (rökgenerator på, MEN INGEN RÖK) ventilen 1/2 öppen, inget vatten i pannan. Häng pinnar i rökaren i en timme eller tills höljena känns torra vid beröring. Öka sedan värmen till 150°F och börja röka i 2 timmar. Den tredje timmen, öka temperaturen till 170 F med ytterligare 2 timmars rök. Fortsätt med 170°F värmen tills pinnarnas innertemperatur når 152°F – 155°F.

När den inre temperaturen har uppnåtts, stäng av värme- och rökgeneratorn.

Knäck dörren och låt pinnarna hänga tills de skrumpnar och är svala vid beröring; ta sedan ut dem ur rökaren. Du behöver inte duscha dessa.

Klipp pinnar till den längd du vill och vakuumförsegla. De kan frysas i upp till 6 månader.

Obs: om du ska kyla några pinnar, använd en gallonbehållare av glas eller plast med hål i toppen för luftcirkulation. En förseglad blixtlåspåse skapar mögel och förstörelse.

Ytterligare receptinformation:

Du kan använda 9 lbs viltkött och 1 lb nötköttsfett för att ersätta nötfärsen och malet fläsk om du vill.

Från NePaSmoker