Rökt marinerad Plankstek Recept



Tunt skivad, detta är underbart kött att servera med ris och stekt stekt grönsaker.

Ingredients

750 G (1 ½ lb) flankstek (ungefär)

30 ml (2 msk) olja

45 Ml (3 msk) teriyakisås

60 Ml (4 msk) rödvinsvinäger

5 Ml (1 tsk) finhackad färsk ingefära

1 vitlöksklyfta, finhackad

Preparation

Skär lätt flanksteken i kors och tvärs på båda sidor.

Lägg i en zip-lock påse och tillsätt marinadens ingredienser. Täta väl.

Vänd påsen för att täcka köttet.

Kyl över natten eller 2 timmar i rumstemperatur, vänd då och då.

Rökningsmetod:

Förvärm rökaren till cirka 95-100°C (200-220°F).

Ta bort köttet ur påsen, reservera marinaden för tråckling.

Lägg på galler i mitten av rökaren.

Rökkoka i 1 – 2 timmar med önskad trä, eller tills en omedelbar termometer visar 55°C (130°F) för sällsynt eller 65°C (150°F) för medium. Tillagningstiden kommer att variera beroende på väder och vindförhållanden.

Tråckla varje halvtimme så att köttet inte torkar ut.

Klar att servera:

Ta bort från rökaren och låt stå 10 minuter innan du skär.

Skär i tunna skivor på en lång platt diagonal över kornet.