Rökt marinerad Plankstek Recept
Tunt skivad, detta är underbart kött att servera med ris och stekt stekt grönsaker.
Ingredients
750 G (1 ½ lb) flankstek (ungefär)
30 ml (2 msk) olja
45 Ml (3 msk) teriyakisås
60 Ml (4 msk) rödvinsvinäger
5 Ml (1 tsk) finhackad färsk ingefära
1 vitlöksklyfta, finhackad
Preparation
Skär lätt flanksteken i kors och tvärs på båda sidor.
Lägg i en zip-lock påse och tillsätt marinadens ingredienser. Täta väl.
Vänd påsen för att täcka köttet.
Kyl över natten eller 2 timmar i rumstemperatur, vänd då och då.
Rökningsmetod:
Förvärm rökaren till cirka 95-100°C (200-220°F).
Ta bort köttet ur påsen, reservera marinaden för tråckling.
Lägg på galler i mitten av rökaren.
Rökkoka i 1 – 2 timmar med önskad trä, eller tills en omedelbar termometer visar 55°C (130°F) för sällsynt eller 65°C (150°F) för medium. Tillagningstiden kommer att variera beroende på väder och vindförhållanden.
Tråckla varje halvtimme så att köttet inte torkar ut.
Klar att servera:
Ta bort från rökaren och låt stå 10 minuter innan du skär.
Skär i tunna skivor på en lång platt diagonal över kornet.