Rökt Biff bacon Recept
Jag har provat detta rökt nötköttbaconrecept eftersom jag hade problem med att hitta fläskmage. Så det gjorde en bra ersättning för fläskmagen bacon.
Det bästa snittet för att göra nötköttbacon är brisket platt. Människor säger att nötköttplattan är det snitt som kommer närmast fläskmagen.
Efter skivad och stekt är de en ganska bra följeslagare med ägg, och de gör också fantastiska BLT och Reubens.
Ingredients
Benfria oxbrystar
4,15# (1/2 liter vatten)
1# Curleys brunsocker
Preparation
Lös upp 1 # av Curleys farinsockerkur i ½ gallon kallt vatten, rör om väl.
Skär bort allt överflödigt fett på bringorna och lägg de putsade bringorna i en grund panna för att samla upp avrinning.
Pumpa botemedel i sidorna av bringan. Pumpbringa 10 % av vikt.
Placera pumpad bringa i en panna och torrgnid alla sidor av bringan med farinsockerkur.
Placera pumpade och gnidade bringar i en ren genomskinlig plastpåse och försegla med vridning.
Låt härda i kylen i 7 till 10 dagar.
Obs: detta är en torrhärdningsprocedur; lägg inte till något extra saltvatten för att det ska sugas in.
Rökning och matlagning
Skölj av bringan med kallt vatten. Blötlägg dem inte i vatten, utan skölj i några sekunder för att skölja bort eventuellt överflödigt salt.
Häng på baconkrokar eller sätt på rökhusskärmar i rumstemperatur. i en timme för att torka.
Förvärm rökeriet till 130 grader, spjäll öppet.
Placera bringarna i rökeri, temp. 130-140 grader, spjäll öppet, i 1 till 2 timmar, eller tills
köttet är torrt att röra vid.
Vrid temp. till 150-160 grader, spjäll ½ öppet, tillsätt rök i 2 timmar eller tills önskad färg.
Vrid temp. till 170-180 grader, spjäll stängt, ingen rök, tills innertemp. på 150 grader.
Låt svalna i rumstemperatur. i 1 timme, lägg sedan i ren plastpåse och ställ i kylen över natten för att svalna.
Se till att påsen är delvis öppen för korrekt luftrörelse. Nästa dag skiva och servera.
Paketera och frys in.