Smoked BBQ Style Brisket Recipe

Rökt BBQ -stil Bringa Recept



Många anser att brisket är det svåraste köttet att laga. Den perfekta lösningen är att behandla köttet med en generös gnugga och saltlösning, så att det inte blir torrt. Och glöm inte den gyllene regeln: låg och långsam.

Ingredients

10 lb oxbringa, fett trimmad till ¼” tjocklek

För BBQ rub:

¼ kopp farinsocker

¼ kopp paprika

3 msk svartpeppar

4 matskedar koshersalt

2 tsk vitlökspulver

2 tsk lökpulver

2 tsk selleri frön

1 tsk cayennepeppar

Till senapssås:

1 kopp gul senap

¼ tesked svartpeppar

¼ tesked kosher salt

1 tsk varm sås

För moppsås:

½ kopp äppelcidervinäger

1 burk (355 ml) bärnstensfärgad eller mörkt öl

½ kopp vatten

¼ kopp vegetabilisk olja

1 matsked BBQ torr rub

2 msk Worcestershiresås

1 matsked varm sås

1 tsk svartpeppar

BBQ sås:

½ kopp lök, finhackad

2 msk smör

3 msk tomatpuré

2 koppar ketchup

¾ kopp farinsocker

¼ kopp honung

¼ kopp melass

1 kopp vit vinäger

1 tsk kryddpeppar

3 msk dijonsenap

2 tsk svartpeppar

2 tsk chilipulver

3 matskedar Worcestershiresås

2 tsk vitlökspulver

1 matsked paprika

3 msk citronsaft

Bradley Flavor Bisquettes – Hickory

Preparation

Blanda ihop ingredienserna för torr rub, och ställ åt sidan 1 matsked för moppsås.

Strö över bringa generöst med torr rub, linda in i plast och kyl över natten.

Förvärm din Bradley Smoker dagen med Hickory Flavor Bisquettes till 200-250°F.

Ta ut bringan ur kylen 1 timme före tillagning och låt stå i rumstemperatur.

Blanda ihop ingredienserna till senapssåsen.

Moppa hela bringan med senapssås.

Placera bringan med fettsidan uppåt i din rökare.

Blanda ihop ingredienserna till moppsåsen.

Efter 3 timmar, rotera bringan och moppa med moppsås.

Efter ytterligare 2 timmar, placera bringan på 2 bitar av kraftig folie. Häll återstående moppsås (ungefär en fjärdedel av en kopp) ovanpå bringan och förslut tätt.

Fortsätt att röka i ytterligare 2 till 4 timmar, eller tills bröstets innertemperatur når 195°F.

Ta bort bringan från folien och låt stå i 30 minuter, innan du skivar bringan mot säden.

Medan bringan ryker, förbered BBQ-sås genom att värma smör i en medelstor kastrull och fräs löken på medelvärme tills den är mjuk. Tillsätt resterande ingredienser. Koka upp blandningen på medelhög värme. Sänk värmen till låg och låt sjuda i 20 minuter.

Servera bringa med BBQ-sås.

Recept av: Lena Clayton

Hickory
 Trä

Hickory Bisquettes för Bradley Smokers

Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.

Shop Now