Pumpad rökt Torkat nötkött Recept
För att göra detta pumpade rökt torkade nötköttrecept bör du använda öga av runda, rumpstekt, botten eller topp runda stekt. Ju smalare desto bättre. Du kommer också att behöva botemedel, vatten och en köttinjektor. Om kött väger 10# måste du pumpa 10% saltlösning eller 1# i köttet. Steket väger 11# när det är gjort. Se till att injicera i alla sidor av steken. När du är ur rökaren, lägg i kylen för att svalna. Skiva tunn för att göra en darn god torkad nötköttsmörgås.
Ingredients
Öga av rund, rumpstek, botten eller översta rundstek.
Farinsockerkur
Vatten
Köttinjektor
Preparation
Blanda 1 pund brunsockerkur med ½ liter vatten (½ pund med 1 liter vatten).
Blanda väl för att lösas upp.
Pump 10%. Om kött väger 10# måste du pumpa in 10% saltlake eller 1# i köttet.
Stekten väger 11# när den är klar.
Injicera på alla sidor av steken.
Gnid in alla sidor av köttet med farinsockerkur.
Lägg steken i påse och kyl i 5-7 dagar. Detta gör att köttet kan härda.
Ta bort från kylen och skölj med kallt vatten för att ta bort extra salt.
Lägg stek i skinkpåse eller lägg på rökhusskärm.
Låt stå i rumstemperatur i 1-2 timmar.
Förvärm rökare 130ºF (52°C).
Torka ut i 1-2 timmar i en 140ºF (60°C) i rökare.
Kontrollera om ytan är torr.
Sätt upp temperaturen till 150ºF (65°C) -160ºF (71°C) och rök i 2 timmar eller tills önskad färg uppnås.
Vrid upp temperaturen till 180ºF (82°C) -190ºF (87.8°C) och koka tills det är 155ºF (68.3°C).
Ta ur rökaren och skär en tunn skiva för att prova. Ställ i kylen för att svalna.
Skiva tunt för att göra en jävligt god smörgås med torkad nötkött