Smoked Cheese Dogs Recipe

Rökt Ost Recept



Detta rökt osthundrecept är ett av mina favorit-halvkokta rökt korvrecept. Det härstammar från Eldon R. Cutlips bok om "Sausage & Jerky Handbook". Detta är en fantastisk bok för alla som är intresserade av att göra sina egna ryckiga och/eller korv.

Eldons procedur för osthundar är att helt laga korven (155 F) i rökaren. Och du kan sedan äta det varmt eller kallt. Jag har funnit att det här receptet fungerar mycket bra genom att göra en halvkall rök som håller den som färsk korv, (inte helt kokt). Och sedan kan du förbereda den med den metod jag förklarar efter receptet.

Jag gillar vanligtvis att använda älg och/eller karibu. Ibland lägger jag till en liten svartbjörn, förutom lite fläskstopp och lite nötkött.

Ingredients

För en 10 # sats osthundar:

6 lb magert kött med 2 lb rumpa och 2 lb nötkött.

2 tsk salt (pragpulver #1)

4 msk koshersalt

1 msk koriander

1 msk vitpeppar

2 msk vitlökspulver

2 msk labyrint

2 msk lökpulver

2 tsk currypulver

1 tsk röd paprika

1 tsk cayennepeppar

1 msk hel senapsgräs (malet, om du föredrar det)

¼ kopp pulveriserad dextros

¼ kopp fast majssirap

½ kopp fettfri torrmjölk (finmald för korv)

¾ Lb medium riven cheddarost

¾ Lb skarp riven cheddarost

Jag använder vanligtvis Hog-tarm (35 mm) för detta recept, men det är möjligt att använda fårtarm (22 mm) för en fot lång.

Preparation

Efter fyllning, lägg länkarna i en balja och låt dem stå över natten i kylen.

De kommer sedan ut och lufttorkas i ungefär en timme och går sedan till BS.

Ge dem ½ timme vid 100ºF och ingen rök, sedan 1 timme vid 120ºF (ventil helt öppen) med 3 Hickory-puckar. Rotera sedan ställen och ytterligare 1 timme med 3 puckar (Vent öppet) kl 120ºF.

Stäng av BS, öppna dörren och när länkarna är svala vakuumförsluts eller tillagas de.

Vid denna låga temp behöver de inte duschas, höljet kommer att anpassa sig till korven.

Matlagning:

En metod är att tillaga korven i en lerkruka. Lägg till ett par skivade medelstora vitlökar och 2 flaskor valfritt öl.

När ölet och löken kommer upp till medeltemperatur (1 timme) lägg till korven för att förkoka i (45 min). Ta sedan korven för att förvärma grillen för att bryna dem, efter att ha nått 155 graderºF. De går tillbaka in i lerkrukan och puttrar redo att konsumeras.

För kryddor, tillsätt lite surkål, rå lök, pepparrot, etc.

Att bara tillaga dem på grillen själv eller sautera i panna är också väldigt gott

Hickory
 Trä

Hickory Bisquettes för Bradley Smokers

Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.

Shop Now