Smoked Brisket and Bean Chili Recipe

Rökt Brisket och bönor chili Recept



Perfekt för de kalla dagar när allt du vill är en rejäl komfortmat. Denna rökt Brisket och Bean Chili är en måltid med en skål som kommer att tillfredsställa alla. Använd rökt brisketrester om du har några.

Ingredients

1 msk olja

1 medelstor lök - tärnad

3 stjälkselleri - tärnade

1 röd paprika - kärna ur och tärnad

2 vitlöksklyftor - hackade

2 ½ koppar rökt bringa - skär i små bitar

1 28 oz. kan tärnade tomater

3 burkar vita kidneybönor - sköljda och avrunna

1 kopp nybryggt kaffe

3 msk chilipulver

2 msk farinsocker

1 tsk salt

1 tsk nymalen svartpeppar

½ tsk cayennepeppar

Preparation

Värm olja på medelvärme i en holländsk ugn eller stor gryta.

Tillsätt lök, selleri, peppar och vitlök i den holländska ugnen och stek, rör om ofta, tills grönsakerna är mjuka.

Tillsätt rökt bringa och koka, rör ofta i ca 5-7 minuter.

Rör ner resten av ingredienserna och låt koka upp.

Sänk värmen, rör om och täck med lock.

Låt chilin puttra i 90 minuter.

Servera varm.

Recept av: Steve Cylka