Pepparskorpa rökt Ländstek Recept
Rökt skorpad ländstopp är inte ett enkelt köttklipp att laga. Detta snitt är inte dyrt, men inte så ömt som andra stek. Därför är det viktigt att röka det lågt och långsamt att förvandla det till en fantastisk middag.
Ingredients
1 ryggbiffsstek (ca 2½ till 3 pund)
2 msk olivolja
1½ msk havssalt
2 msk färsk grov svartpeppar
1 tsk chiliflakes
1 tsk torkad timjan
Bradley Flavor Bisquettes – Premium Hunter's Blend
Preparation
Gnid in olivoljan över hela ytterfilésteken.
Gör kryddningen genom att blanda ihop resterande ingredienser i en liten skål.
Gnid in kryddningen över hela steken.
Ställ in din rökare för 250°F med Premium Hunter's Blend Bisquettes eller annan valfri bisquette.
Lägg steken på ett galler för rökare och rök i cirka 2½ – 3 timmar, eller tills den är medium rar, med en innertemperatur på 145°F.
Ta ut steken från rökaren och låt vila i 10 minuter. Skiva och servera.
Recept av: Steve Cylka
Hunters
Blandning
Infunderad rosmarin, timjan och svartpeppar med vår bisquette av lönnträ med viltkött, fågel, fisk, lamm, nötkött och grönsaker.
Shop Now