Pastrami
Pastrami kan göras från gås, get och fårkött, men de flesta är gjorda av oxbringa.
Ingredients
1,5 kg Corned Beef Brisket (eller du kan göra din egen se nedersta anteckningen)
Torr gnidning:2 msk grovmalen svartpeppar
1 msk korianderfrön, sönderdelade lite i en mortelstöt
1 msk korianderpulver
1 msk mjukt farinsocker
1 msk paprika
2 tsk vitlökspulver
2 tsk Lökpulver
1 tsk senapsfrön
1 tsk Senapspulver
Gör din egen :Corned Beef Brisket 1,5 kg Brisket (2 tum tjock i en ganska uniformerad platt form)
4,5L destillerat vatten
14,4g Instant Cure:
"Pragpulver"
225 g Mortons koshersalt
225 g mörkt brunt socker
5 msk pickling kryddor
5 vitlöksklyftor krossade eller pressade
Notera: skala inte bara upp eller ner detta recept, använd en välrenommerad testad härdningsräknare eller om du inte känner dig bekväm med att göra detta, köp en corned beef brisket (saltad och okokt).Preparation
Avsalta corned beef genom att blötlägga det i vatten i 8 timmar.
Kombinera alla rub ingredienser tillsammans.
Häll av och applicera rubbet rikligt över hela corned beef.
Låt vila på ett galler i kylen med gnidningen på i ytterligare 8 timmar till över natten.
Ställ in rökaren på 110C och när den är uppe i temperaturen sätter du på röken med ekbisquetter. Du kan använda andra Bradley Flavor Bisquettes om du vill.
När nötköttet har nått temperatur, lägg nötköttet i rökaren med en bricka på gallret nedan för att fånga upp eventuella droppar och safter och låt röka i cirka 8 timmar tills en innertemperatur på 95-99C uppnås och det är extremt mört.
Skiva och njut.
Gör din egen:Hitta en lämplig behållare som är tillräckligt stor för att hantera 1 all saltlake och köttet. Se till att den är ordentligt rengjord och steril.
Blanda ingredienserna till kuren och det destillerade vattnet och rör om tills det lösts upp.
Ta bort så mycket ytfett som möjligt.
Tillsätt köttet till saltblandningen och vikt ner om nödvändigt med ett icke-reaktivt föremål för att hålla det under vatten i 5-7 dagar. Om ett föremål användes för att hålla nere bringan, rotera köttet dagligen för att säkerställa lika absorption. När det är klart kommer utsidan av köttet att vara ljusbrunt till grått och om det skivas i det som vanligt rått kött men något rosa.
Ek
Trä
Det mest mångsidiga träet av dem alla är ek. Passar särskilt bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm och vilt.
Shop Now