Montreal rökt Brisketsmörgås Recept
Det finns inget som en rejäl köttsmörgås för att tillfredsställa dina hungertrang. Och Montreal rökt kött är ett av de bästa!
Så oavsett om du är en Philly Cheesesteak, södra drog fläsk eller pastrami -älskare, har vi ett recept som får dig att bli kär i köttsmörgåsar igen. Och med en sida av hjärtstoppande poutine, heck, kanske du till och med känner dig som att flytta till Montreal för att få den riktiga affären!
Ingredients
Detta recept kräver 2,7 kg (6 lb) otrimmad bringa.
The Rub:
20 ml (4 tsk) pepparkorn
20 Ml (4 tsk) fänkålsfrön
10 Ml (2 tsk) senapsfrö
15 Ml (1 msk) korianderfrön
15 Ml (1 msk) spiskummin
30 Ml (2 msk) sellerifrö
4 kryddpepparbär
30 ml (2 msk) paprika
4 vitlöksklyftor - finhackad
60 Ml (4 msk) farinsocker - valfritt
30 ml (2 msk) koshersalt
Preparation
Förberedelse:
I en sautépanna, rosta kryddorna (pepparkorn, frön, kryddpepparbär) ca 5-7 minuter på medelvärme, eller tills de doftar. Tillsätt sedan resterande ingredienser.
Gnid in hälften av blandningen på alla sidor av bringan. Täck över och låt stå i kylen över natten så att smakerna kan arbeta sig in i köttet.
Rökningsmetod:
Ta bort bringan från kylskåpet och förvärm din Bradley Smoker till 105°C (220°F) med de smaksatta Bisquettes som passar dig. Vi rekommenderar Mesquite.
Placera bringan i en långpanna och tillsätt 236 ml (1 kopp) rödvin i botten av pannan.
Det är dags att sätta den här dåliga pojken i rökaren! Rök i 5 timmar.
Dra ut bringan ur rökaren och applicera resterande kryddblandning. Täck tätt med kraftig aluminiumfolie och sätt in i ugnen vid 105°C (220°F). Koka ytterligare 3 timmar eller tills innertemperaturen når 90°C (195°F).
När bringan är klar, ta bort den från pannan och linda in den tätt i aluminiumfolie och FTC fram till lunch eller middag.
Servera höga bitar av rökt bringa mellan två skivor lätt rostat rågbröd, med fullkornssenap. Lägg till en dillgurka vid sidan av och du är i himlen!
Mesquite
Trä
Som den starkaste av rökträden, kompletterar den perfekt rikt kött som biff, anka och lamm med sin starkare, något sötare och mer delikat än Hickory-smak.
Shop Now