Hur man gör söndagsbiffstek
Ett klassiskt söndagsbiffstekrecept! Rökte lågt och långsamt för en fantastisk helg familjesammankomst.
Ingredients
3 till 3 ½ lb nötkött rund stek, bakdel eller ryggbiff
2 dl nötbuljong
1 stor rödbrun potatis, skalad och skuren i bitar
2 morötter, skalade och skurna i bitar
2 stjälkselleri, skurna i bitar
2 timjankvistar
1 Liten lök, skuren i bitar
3 msk extra virgin olivolja
Gnugga:
3 msk vitlökspulver
2 msk salt
2 msk mald svartpeppar
1 tsk chilipulver
½ tsk spiskummin
Preparation
Gnid in steken på alla sidor med olivoljan och lägg i en långpanna med fettsidan uppåt.
I en liten skål, blanda rub ingredienserna. Krydda köttet väl med denna blandning och häll nötbuljongen i botten av pannan.
Ställ in din rökares temperatur till 320°F (160°C) och förvärm den. Koka steken i 40 till 50 minuter eller tills utsidan är genomstekt. Du kan använda hickory bisquettes för detta recept.
Sänk temperaturen till 225°F (107°C). Tillsätt grönsakerna och timjan i buljongen, täck med folie och fortsätt tillaga i cirka 2 till 3 timmar, eller tills innertemperaturen i köttet når 135 °F (57 °C) för medium-rare.
Ta ur rökaren och låt den vila i 10 minuter innan servering.
Hickory
Trä
Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.
Shop Now