Hur man gör saltlagd rökt nötköttsbiff
Denna rökta bringa har några hemligheter: den är saltlagd, generöst kryddad med massor av kryddor och rökt låg och långsam till perfektion.
Ingredients
5 till 7 lb platt skuren bringa
½ kopp kosher salt
1 kopp farinsocker
För rubbet:
2 msk salt
3 msk nyknäckt svartpeppar
2 msk chilipulver
2 msk vitlökspulver
2 tsk lökpulver
2 tsk cayennepeppar
Preparation
Börja lösa upp saltet och sockret i 6 liter kokande vatten. Tillsätt sedan 6 koppar is till denna blandning och låt den svalna. Placera bringan inuti denna saltlake och täck den.
Låt stå i kylen över natten.
Ta bort bringan från kylen och klappa den torr. I en liten skål, tillsätt ingredienserna till rub. Krydda bringan med rubblandningen.
Förvärm din rökare till 250°F (121°C).
Placera bringan inuti rökaren, fettlocket ner och rök den i 3 timmar. Du kan använda mesquite bisquettes till denna.
Efter 3 timmar, ta ut bringan, slå in den i folie och ta tillbaka den i rökaren, öka temperaturen till 275°F (135°C). Koka den i ytterligare 3 timmar eller tills den når en innertemperatur på 204°F (96°C).
Ta sedan bort folien och sätt tillbaka den på rökaren i ytterligare 30 minuter.
Ta ut den ur rökaren och låt den vila i cirka 15 minuter innan servering.
Mesquite
Trä
Som den starkaste av rökträden, kompletterar den perfekt rikt kött som biff, anka och lamm med sin starkare, något sötare och mer delikat än Hickory-smak.
Shop Now